Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Stellantis (PSA) fabriek blijft gesloten wegens materiaaltekort

Als je niet wilt… Al gestraft Wereldwijd tekort aan halfgeleiders dat al maanden aan het vertragen is, de autofabriek van Stellantis (Vorige PSA) van Janaïs naar rendier, opnieuw met “leveringsonderbrekingen” van sommige materialen. Gevolgen: De vestiging in Chartres de Bretagne wordt op maandag 21 februari en dinsdag 22 februari gesloten, waardoor een groot deel van de 2.500 werknemers gedeeltelijk werkloos wordt. Wanneer kan de activiteit worden hervat? Het is op dit moment onmogelijk te zeggen met supply chains die dag in dag uit draaien. Het fabrieksmanagement beloofde zijn werknemers “zo snel mogelijk” op de hoogte te stellen om weer normaal te werken en een gratis nummer in te stellen. De beslissing valt mogelijk dinsdag aan het eind van de middag.

Aan het begin van het schooljaar in september ontsloeg de fabriek van Janis al zijn tijdelijke werknemers door ongeveer 150 contracten op te zeggen en gedeeltelijke werkloosheid te verlengen vanwege een tekort aan halfgeleiders. Een paar weken geleden vond ik hoger niveau van activiteit Waardoor hij de terugkeer van een tweede team kon overwegen.

De Franse automarkt stond in 2021 net als in 2020 op een historisch dieptepunt. PSA wist voor Renault naar de eerste plaats te klimmen, dankzij goede verkopen van de Peugeot 208 en SUV’s 2008 en 3008. De fabriek in Rennes produceert de Citroën C5 Aircross en Peugeot 5008. Gemaakt in 1961, CR3 .moet worden geproduceerddie de C5 Aircross tegen 2024 of 2025 zal vervangen, met productieprognoses van “100.000 voertuigen per jaar”.