Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Spanje in beroep tegen uitsluiting van WK 2023

Spanje in beroep tegen uitsluiting van WK 2023

De Spaanse rugbyfederatie (FER) heeft maandag beroep aangetekend bij het Administratief Tribunaal voor de Sport (TAS) met betrekking tot zijn uitsluiting van het WK 2023 in Frankrijk, wat het van mening is”Buitensporig, extremistisch, roekeloos“en recht”teleurstellingwaarvan zij het slachtoffer was. Het directiecomité, aan het roer van de FER na het ontslag van zijn voorzitter Alfonso Figo, “Besloten om in beroep te gaan bij de burgerlijke rechtbank van arbitrage met betrekking tot de opgelegde boeteDoor de juridische commissie van de International Rugby Federation (World Rugby).

Na zich te hebben gekwalificeerd voor het WK in Frankrijk door als tweede te eindigen in de kwalificatie voor de Europese zone achter Georgië, werd Spanje vervolgens gediskwalificeerd vanwege het tweevoudige optreden van Zuid-Afrika in de wedstrijd van Gavin van den Berg tegen Nederland (wint 43-0 in 2020 en 52 -7 in 2021) tijdens de Six Nations Championship, WK-kwalificatiewedstrijden. Hij had drie jaar niet in Spanje gewoond zonder een onderbreking van meer dan 60 dagen, wat volgens de World Rugby-voorschriften een noodzakelijke voorwaarde is om in aanmerking te komen voor het land.

En een onafhankelijke juridische commissie had de Spaanse Federatie eind april een boete van 25 duizend pond (ongeveer 30 duizend euro) en puntenaftrek voor haar nationale team opgelegd, en komt daarom niet in aanmerking. De Spaanse Rugby Federatie heeft daarom besloten in beroep te gaan bij het CAS.”Gezien wat zij beschouwt als een buitensporige straf als gevolg van het bedrog van FER zelfOp 26 mei zette FER Alcobendas de club van Van den Berg het land uit op grond van het feit dat drie leden van de club de data van binnenkomst en vertrek uit Spanje in het paspoort van de speler hadden vervalst, zodat hij aan de toelatingscriteria kon voldoen.

READ  "We kunnen het gaan halen", zei Rochelles Maxence Esteban voor Senart.

In de nasleep van de uitsluiting van Spanje kondigde de voorzitter van de Federale Reddingsunie, Alfonso Figo, zijn ontslag aan. Spanje was al uitgeschakeld in de vorige WK-kwalificaties in 2019 na een controversiële wedstrijd tegen België, die werd gekenmerkt door talrijke uitzettingen. In afwachting van een uitspraak in hoger beroep is Roemenië opgesteld en zal verschijnen in Groep B met Zuid-Afrika, Ierland, Schotland en een nog nader te bepalen vijfde land. Portugal zal in plaats van Roemenië kunnen deelnemen aan de finale kwalificaties die in november 2022 worden gehouden.