Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Israel Premier Tech: Hij zal Fuglsang niet verlaten

De 10e Tour de France voor Jacob Vogelsang eindigt in Carcassonne. De 27-jarige Deense renner wist zondag het einde van de 15e etappe van de Tour de France te bereiken, ondanks een val van 60 km van de streep en een gebroken rib. Maar hij zal dinsdag zijn werk niet kunnen hervatten, na een vrije dag op maandag, zo maakte het technische team van de Israëlische premier bekend. “Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Ik heb eerder geprobeerd te rennen met een gebroken rib, te vechten en de hele weg te gaan. Maar in dit geval weet ik dat ik niets te winnen heb bij het proberen vast te houden, dus het is beter om de stekker eruit te trekken en naar huis te gaan en te herstellen.” Ik weet dat het te pijnlijk is om door te gaan, dus het is mijn enige optie. Ik hoop dat het team zijn goede werk kan voortzetten. Jacob Fuglsang antwoordde: “Er zijn nog steeds moeilijke etappes, maar ze zullen tot het einde blijven vechten en hopelijk nog een ritzege behalen.”

Fuglsang heeft de tour niet voltooid sinds 2018

Als zevende in de Tour de France in 2013 en twaalfde in 2018 liet de Deen voor de derde keer op rij Grande Bouquet achter, na 2019 en 2021. Dat zou het algemeen klassement niet verstoren, want hij stond 59e, 1u37 achter landgenoot Jonas Weinggaard. Afgezien van een zesde plaats in Mendy op zaterdag, heeft Vogelsang dit jaar absoluut geen gewicht in de race gehad en zijn teamgenoten Chris Froome, Hugo Hall en Michael Woods zijn ook in betere vorm dan hij. Het valt nu nog te bezien of de winnaar van de Classic Alpes-Maritimes (zijn enige overwinning dit jaar) zal proberen deel te nemen aan de vijfde Vuelta (hij eindigde met name 11e in 2011 en 13e in 2019) vanaf 19 augustus in Utrecht in Nederland of als het tijd is voor Healing is heel eerlijk.

READ  Frankrijk: Mattéo Guendouzi en zijn eerste keuze