Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sony Xperia 5 III review: Compact en aantrekkelijk topmodel

Als je bekend bent met de Xperia-lijn, moet je niet verbaasd zijn over het ontwerp van het toestel. Deze smartphone wordt aangeboden als een compactere versie van de Xperia 1 III, wat ons niet deert. Met afmetingen van 157 x 68 x 8,2 mm en een gewicht van 168 gram, past hij gemakkelijk in een zak en is hij snel vergeten.

Het Japanse bedrijf moet de grenzen nog wegwerken, ook al verbetert dit omdat het scherm zo’n 82% van de voorkant in beslag neemt. Ook is het toestel aan de voor- en achterkant bedekt met Gorilla Glass 6. Het profiteert ook van IP68-certificering (onderdompeling tot 1,50 meter gedurende 30 minuten), maar het vervangt de matte coating van zijn oudere broer voor een glanzende afwerking die helaas veel vingerafdrukken oppikt.

Sony besloot de vingerafdruklezer aan de rand te houden, wat hem erg leuk maakt om te gebruiken. We waarderen ook de mogelijkheid om een ​​microSD-kaart in een van de dual SIM-slots te plaatsen. Als kers op de taart heeft de gebruiker recht op een fysieke driver en een 3,5 mm jack-poort, wat een zeldzaamheid is geworden in deze prijsklasse. Maak je geen zorgen over de toekomst, wetende dat dit model compatibel is met 5G, NFC, wifi 6 en Bluetooth 5.2.

Mijn stem

De 3,5 mm jack-poort aan de bovenrand is van goede kwaliteit. Het biedt voldoende vermogen (120mV) en kan profiteren van de meeste huidige hoofdtelefoons. De vervorming is minimaal (0.0007%), de weergave van het dynamisch bereik is uitstekend (111 dB) en de storing is onder controle (-76 dB). Samen met zijn oudere broer is hij een van de beste spelers in het veld.

READ  Final Fantasy Pixel Remasters: Square Enix toont zijn denkwijze

De smartphone heeft overtuigende stereospeakers, in lijn met eerdere speakers in het assortiment. Wanneer het aan de voorkant wordt geplaatst, levert het een gebalanceerd en relatief krachtig geluid dat gebruik maakt van de 21:9 beeldverhouding Cinemascope van het scherm. Dus het bekijken van inhoud is vooral leuk in de liggende modus.