Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sommige georganiseerde brochures worden (eindelijk) geüpgraded

Als economische indicatoren groen zijn, worden die van de koopkracht van huishoudens steeds meer rood. bij de vraag:huidige inflatie Wat leidt tot hogere consumentenprijzen (2,9% tussen januari 2021 en januari 2022 volgens INSEE). Terwijl de levensmiddelen en de Energiekosten Stijgend bij exit, is het tijd voor de staat om de georganiseerde besparingen van huishoudens opnieuw te evalueren om te voorkomen dat ze in waarde dalen. Dit gebeurt sinds 1 februari 2022.

Livret A met 1%

De formule voor het berekenen boekje Houdt nu al rekening met de korte termijn cash rate, maar ook met inflatieschommelingen over de afgelopen zes maanden. Gezien de huidige situatie is de Bank van Frankrijk Hij adviseerde daarom het rendement voor dit zeer populaire huishoudproduct te verhogen tot 1%, terwijl het sinds 2020 op het minimumniveau van 0,5% is gehouden. Goed nieuws voor de 54,9 miljoen Fransen die deze gestructureerde brochure bezitten, blijkt uit cijfers van Georganiseerd spaarobservatorium. Maar verwacht in de praktijk geen wonderen. Met een gemiddelde vordering van € 5.000 in deze portefeuille komt dit neer op € 50 rente rente per jaar, tegen € 25 voorheen.

Bank of France verhoogt loon Livret A tot 1% – iStock / City Presse

LEP op 2,2%

Als we er minder over nadenken, moet worden opgemerkt dat ook andere gestructureerde brochures baat hebben bij deze herwaardering. Vaak gebruikt in aanvulling op living A en in lijn met het loon van laatstgenoemde, de Handboek voor duurzame ontwikkeling en solidariteit (LDDS) stijgt ook tot 1%. Idem voor de jeugdbrochure, gereserveerd voor kinderen van 12-25 jaar met een maximum van 1.600 euro.
Aan de andere kant, de berekeningsformule Populaire spaarrekening (of LEP) verhoogt het nog meer naarmate het van 1% naar 2,2% gaat. Het is voldoende om een ​​bijbetaling te geven aan gezinnen met een laag inkomen, aangezien dit gereguleerde product onderworpen is aan een inkomensplafond om het te openen. In Frankrijk komt 50% van de burgers in aanmerking.

READ  Ontvangen agenten van de SNCF, RATP, elektriciteits- en gasindustrie meer dan 3.000 euro pensioen per maand?