Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

[Société] De eerste bevestigde gevallen van de deltavariant

COVID-19. Net als de rest van de hoofdstad is Reunion niet langer immuun voor de deltavariant (het Indiase alternatief). Gisteren hebben de ARS en de provincie 5 gevallen op het eiland bevestigd: het eerste geval is een student en de vier contactgevallen zijn studenten en docenten. De resultaten van nog 12 monsters worden volgende week verwacht.

Het was slechts een kwestie van tijd. Net als de andere varianten is de delta-variant uiteindelijk op Reunion terechtgekomen. Gisteren om 01.30 uur werden de resultaten van verschillende verdachte monsters bevestigd: de aanwezigheid van een deltavariant (voorheen bekend als de Indiase variant) werd gedetecteerd na een willekeurige sequencing van Pimit Lab.

Op dit moment maken 5 mensen zich zorgen: het eerste geval is een universiteitsstudent die op 25 mei positief testte op het virus en er zijn 4 contactgevallen, studenten en docenten van drie hogescholen in Saint-Paul en Saint-Leu. Al deze contactgevallen zullen inheems zijn omdat mensen niet hebben gereisd. Er is nog een reeks aan de gang: de komende week worden 12 resultaten verwacht.

Deze vijf personen worden geacht te zijn hersteld en zijn dus niet langer in isolatie. De schooljongen, die als positief is geïdentificeerd, is nog steeds onderworpen aan isolatie en wordt ontslagen. Al deze verontreinigingen hadden met elkaar te maken. Geen van deze gevallen nam echter een ernstige vorm aan of vereiste ziekenhuisopname. In het licht van de reeds uitgevoerde onderzoeken is een lokale verspreiding van de deltavariant op het eiland bevestigd. De gezondheidssituatie is zorgwekkend gezien het sterke besmettelijke potentieel van deze nieuwe soort.” Vermeld de provincie en de AR’s. “Screeningtests uitgevoerd door de biologielaboratoria van het eiland maken het nu mogelijk deze mutaties snel te identificeren en een deel van deze monsters kan zowel door het Pimit-laboratorium als door het CHU-laboratorium worden gesequenced. Het is precies in deze context dat het Pimit-laboratorium een delta-mutatie door willekeurige sequentiëring bij een student die positief testte op 25 mei.

READ  Tesla schort leveringen zonder reden op

“Het is zorgwekkend”

Het laboratorium van Pimit, dat zich op het hoofdkantoor van Cyroi in Saint-Denis bevindt, is nu bekend met de sequentie omdat zijn teams er sinds vorig jaar voor zorgen. Het lab moet nog opschalen. Eind mei werd een nieuwe nationale strategie gedefinieerd, vooral met het oog op de uitbreiding van de deltavariant in Groot-Frankrijk: het vereist een systematisch onderzoek van positieve SARS-CoV-2-tests om “interessante mutaties” te identificeren.

In dit verband vraagt ​​het ministerie van Volksgezondheid om het aantal sequenties te verdubbelen: het laboratorium van Pai zal 200 per week moeten uitvoeren (tegenover 100 voorheen) en het universitaire ziekenhuis zal het helpen. Experts schatten dat de delta-variant 40% tot 60% besmettelijker is dan de alfa-variant (Brits), en zelf al besmettelijker dan de Chinese stam die de epidemie veroorzaakte.

“4 dagen geleden hebben we een monster ontvangen met een vermoedelijke variant. Onvoldoende monsteronderzoek, bevestiging moet worden gemaakt. Je kunt niet alles regelen omdat het duur is en veel personeel vereist. Door het onderzoek van het ARS zijn contactgevallen gevonden In totaal hebben we 5 positieve monsters We waren in staat om de resultaten in minder dan een week te rapporteren, zoals aanbevolen in de nationale richtlijnen. Dr. Patrick Mavenjoy, hoofd van het Bemet Lab legt uit: “Dus het alternatief wordt verhandeld op ons eiland, de vraag is om te weten op welk niveau. Dit is zorgelijk omdat dit alternatief veel besmettelijker is. Er moet alles aan gedaan worden om verspreiding te voorkomen. Ook als de bezettingsgraad van de intensive care bedden is niet hoog, massale besmetting moet worden vermeden omdat het zal zijn. Er zijn altijd ernstige gevallen onder patiënten.”

Nu is de bèta-variant (Zuid-Afrika) goed voor 90% van de Covid-gevallen in Reunion, gevolgd door de alfa-variant (Brits). Begin mei testten 11 Indiase zeilers positief op de deltavariant, op een schip dat tussen India en Brazilië vaart: 4 werden in het ziekenhuis opgenomen in het CHU.

READ  Elektrische auto's: hoe vind je oplaadpunten onderweg?

AR’s dringen aan op “Het grote belang van vaccinatie, aangezien de beschikbare vaccins worden erkend als zeer effectief tegen alle varianten, inclusief de delta-variant. Het zoeken naar groepsimmuniteit door snelle vaccinatie van het grootste aantal wordt noodzakelijk.”

Emily Marty