Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

SNCF raakt in tien jaar tijd 105 TGV-treinen kwijt – Libération

SNCF raakt in tien jaar tijd 105 TGV-treinen kwijt – Libération

De gegevens van vandaag

Het materiaal is gereserveerd voor abonnees

Het aantal TGV-treinen dat rijdt is in negentien jaar niet zo laag geweest. Als resultaat van de vrijwillige reductiestrategie die door de vorige regering werd geïmplementeerd.

Deze zomer registreerde de National Railway Company een recordaantal passagiers met 24 miljoen passagiers op de hoofdlijnen. Het seizoen werd echter gekenmerkt door grote ontevredenheid bij veel reizigers die klaagden over het onvoldoende aanbod van hogesnelheidstreinen (waarvan 40% vol was) en het zeer hoge tariefniveau. Christophe Vannichet, CEO van SNCF Voyageurs, merkte op dat hij zijn best deed om het aanbod zo groot mogelijk te maken, door het maximale uit de beschikbare TGV-treinen te halen. Hij voegde eraan toe dat het aantal van deze mensen beperkt is en sinds 2013 met ongeveer honderd is afgenomen. De spoorwegmaatschappij heeft echter nog geen nauwkeurige gegevens verstrekt over de ontwikkeling van de vloot. Om deze leemte op te vullen, heeft Patricia Perrin, van het gespecialiseerde bedrijf Transmission, Begonnen met het opnieuw opbouwen van de database Opvolging van elk hogesnelheidstreinstel, vanaf de ingebruikname tot aan de verwijdering ervan, met behulp van bronnen

READ  Gewelddadige botsing tussen Matteo Delormo en Benjamin Castaldi op de set van TPMP: "Je wordt veracht"