Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Slechts 4 op de 10 TGV’s en Intercités rijden op zaterdag

SNCF-waarnemers staken tot en met zondag 4 december. Ongeveer 60% van de TGV en Intercités is geschrapt, van vrijdag tot en met zondag. Zaterdag rijden ongeveer vier op de tien TGV’s en Intercités en worden passagiers al enkele dagen gewaarschuwd voor uitval, zegt de SNCF.

De controleurs – officieel de schippers genoemd – zijn bij uitbreiding het hele weekend vrij “geleidelijk herstel” Op maandag, om hun status beter te claimen. “De administratie realiseerde zich niet echt de woede die er was onder de waarnemers en daar komen ze dit weekend in actie.”De vertegenwoordiger van de Soedanese Spoorwegfederatie, Fabian Felidoux, zei: Zaterdagochtend bij het RMC.

De vakbonden hebben, ter ondersteuning van de groep, een stakingsaanzegging gedaan voor het kerst- en nieuwjaarsweekend om druk uit te oefenen op de SNCF, die volgens de vakbondsman “uitgestrektheid” om suggesties te doen. Ik kan mezelf er niet toe brengen dingen op te schrijven.”En de Dat meldt de gevolmachtigde minister van Verkeer en Waterstaat zaterdagClément Boonen. Minister L. belde “collectieve verantwoordelijkheden” om eindejaarsstakingen te voorkomen. “Laten we er de komende dagen aan werken om dit te voorkomen (…) Ik zal alles op mijn niveau doen. »

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees SNCF-waarnemers gingen vrijdag in staking om hun beroep te erkennen

Volgende week nieuwe ontmoetingen

Naast de beloningskwesties is er volgens de heer Philidoux nog een vraag “Verbeter de arbeidsomstandigheden” Gebaseerd op “overweging”met regelaars “Ik voel me mishandeld” En wie zijn zij Voor de treinen. Volgens hem werd de staking gevolgd door ongeveer 80%. De ongeveer 10.000 treinbegeleiders van de SNCF, van wie er ongeveer 3.000 op de TGV en Intercités werken, hebben een essentiële taak op het gebied van verkeers- en reizigersveiligheid. Zonder hen zouden de treinen niet kunnen rijden.

Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees SNCF: Wegens personeelstekort gaan sommige chauffeurs in “on-demand stakingen” om te kunnen rusten

Dat heeft de directie vrijdagavond gezegd “nieuwe ontmoetingen” ze waren “Het is gepland voor volgende week in het kader van de dialoog die wekenlang begon met de vakbonden over de kwestie van de kapitein.”. Het consortium SUD-Rail en CFDT van hun kant verklaarde: ‘Onderhandelingen heropenen’aankondiging van een “Specifieke ronde tafel op donderdag 8 december”in een persbericht.

Weekendstaking verandert niet.De federale secretaris van SUD-Rail, Eric Meyer, specificeerde echter. De vakbonden (UNSA Ferroviaire, SUD-Rail, CFDT Cheminots en FO Cheminots) hebben de beweging gesteund, met uitzondering van CGT Cheminots. ‘Een staking die noch wij, noch de vakbonden hadden verwacht’Donderdag eerde ze de CEO van de SNCF, Jean-Pierre Varandeau, tijdens een conferentie georganiseerd door het tijdschrift uitdagingen.

De groep consoles werd twee keer door het management ontvangen – maar zonder tastbare vooruitgang – voordat de dreiging van een staking kon worden uitgevoerd. Na dit weekend “temperatuurmeting”Fabian Filidoux van Sud-Real hoopt volgende week tijdens de onderhandelingen met concrete voorstellen te komen “gelooft in sociale dialoog” Zeker met de feestdagen in aantocht. Deze mobilisatie vindt ook plaats vóór de start van de verplichte jaarlijkse onderhandelingen, die deze woensdag op het niveau van de SNCF-groep zouden moeten beginnen. CGT, SUD-Rail en CFDT riepen op tot een “verenigde staking” die dag.

De wereld met Agence France-Presse

READ  Brandstofprijzen: ons advies om 1.000 euro per jaar te besparen