Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Slachtoffer van een EDF-blunder, de bakker ontvangt een elektriciteitsrekening van € 109.000

Slachtoffer van een EDF-blunder, de bakker ontvangt een elektriciteitsrekening van € 109.000

In de Elzas moest Eric Claudel verschillende keren proberen “er zeker van te zijn dat er geen nul te veel was”.

In zijn bakkerij in Boulweiler in de Elzas kan Eric Claudel het nog steeds niet geloven. Zijn elektriciteitsrekening staat gemarkeerd naast zijn kassa, waarop € 108.933 staat aangegeven, te betalen vóór 26 januari 2023. De handelaar heeft duidelijk in rood en met potlood aangegeven dat deze rekening slechts 20 dagen verbruik vertegenwoordigt. “Ik heb het gepost om klanten te informeren voor het geval ik moet sluiten, zodat ze de absurditeit beseffen van wat ze van me vragenHij zegt. Vervolgens nam een ​​klant een foto van de rekening en plaatste deze op sociale media, wat al snel voor opschudding zorgde op internet.

Zijn elektriciteitsrekening staat naast zijn kassa aangegeven, waarop een bedrag van € 108.933 staat vermeld, dat vóór 26 januari 2023 betaald moet zijn. Erik Claudel

EDF gaf “telfout” aan

Toen hij de rekening kreeg, moest deze bakker die er al acht jaar zat er meerdere keren doorheen.”Om er zeker van te zijn dat het er niet te veel zijn.”Als de rekening reëel wordt, is dat het einde van mijn bedrijf met zes werklozen“doodsbang. Hij zou al 639.000 kilowattuur hebben verbruikt, meer dan wat zijn gemeente aan verlichting en openbare gebouwen verbruikt, zei hij. Contact opgenomen met EDF maar beweert nog geen duidelijke uitleg te hebben. Binnenkort zou een vertegenwoordiger van Enedis naar de locatie moeten worden gestuurd om zijn meter te controleren. “Ze moesten drie prompts presenteren om te verhuizen“geïrriteerd raken”Ik heb alleen iemand nodig die me de oorzaak van het probleem uitlegt.“.

READ  Volgens een voorlopige schatting van het National Institute of Statistics and Economic Studies herstelde de inflatie zich in augustus tot 4,8% op jaarbasis.

EDF garandeert van zijn kant dat het “tel fout“Het is zeker aangesloten op de elektriciteitsmeter. Dus de factuur werd geannuleerd zodra de fout werd opgemerkt en “Er is geen directe korting“Het is niet geïmplementeerd”, stelt het energiebedrijf, dat specificeert dat er een correctie is verzonden naar deze handelaar die profiteert van het gereguleerde blauwe tarief. Eric Claudel zou niet tot nu hebben gewacht om deze nota te ontvangen om energie te besparen.Vroeger liet ik de oven aan tot 12.00 uur en nu zet ik hem uit rond 8 of 9.Hij legt het uit “Ik heb een koude kamer en een koelkast uitgezet.”

Op dit moment kunnen alleen VSE-bedrijven met minder dan 10 werknemers, een omzet van minder dan 2 miljoen euro en een elektriciteitsmeter met een vermogen kleiner dan of gelijk aan 36 kVA profiteren van het gereguleerde tarief of het blauwe tarief. Vanaf 1 februari 2022 wordt de verhoging vastgesteld op 15% over 2023. Naast de energieprijs hebben bakkers ook last van de gestegen grondstofkosten, die moeilijk door te rekenen zijn in de eindprijs. “Wordt dit het einde van onze carrière?Ik weet het niet…vraagt ​​hij zich angstig af.


heeftBovendien Energie: Bakkers demonstreren in Parijs