Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

San Marina, Kooka, Camaïeu, Pimkie … Hoe verklaart u de massamoord op confectiewinkels?

San Marina, Kooka, Camaïeu, Pimkie … Hoe verklaart u de massamoord op confectiewinkels?

gepubliceerd

updaten

Videolengte: 2 minuten.

Frankrijk 3
Artikel geschreven door

L Vogel, V. Frédéric, C. Koc, F. Blévis, N. Metauer, J. Fantauzzo – Frankrijk 3

Frankrijk Televisies

San Marina is maandag door de rechtbank van koophandel in Marseille in staat van faillissement verklaard. Net als een schoenenmerk hebben Pimkie, Camaïeu of zelfs Kookaï hun deuren moeten sluiten, overweldigd door digitale technologie.

De 163 winkels in Saint Marina in heel Frankrijk lieten zaterdag het gordijn zakken, terwijl de handelsrechtbank van Marseille (Bouches-du-Rhône) het merk op maandag 20 februari gedwongen liquideerde. Na Kookaï, André, Camaïeu of zelfs Pimkie is de lijst van confectiemerken die weigeren nog langer. In kwestie: inflatie, huurprijzen, de gevolgen van de gezondheidscrisis, maar niet alleen.

Ook de merken die verdwijnen hebben de digitale transformatie gemist. “Ze misten verschillende controles, waarvan de eerste community-actie is, want een goed merk is vooral een merk met een sterke community. Sociale netwerken zijn essentieelanalyseert Yann Revualan, voorzitter van de Federatie van confectiekleding voor dames.

Luxe boetieks zijn veel beter af

Integendeel, high-end winkels lijden niet onder de crisis. “We denken al zes of zeven jaar na over een belangrijke digitale strategie. Je moet je merk uittekenen en begerenswaardig maken en op die manier communiceren.”zegt Isabelle Guichot, algemeen directeur van de SMPC Group, die Maje privé bezit. Midden in de confectiecrisis boekt zijn collectie in 2022 een recordverkoopvolume.