Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Samsung wordt gerustgesteld door onbeperkte tijdelijke opslag in de cloud

Samsung wordt gerustgesteld door onbeperkte tijdelijke opslag in de cloud

Samsung integreert een nieuwe functie in One UI 6: tijdelijke cloudback-up met onbeperkte opslagruimte.

Bron: Samsung

Uw smartphone is kapot en u staat op het punt deze naar het reparatiecentrum te brengen. Uit angst voor uw gegevens wilt u een volledige back-up van uw apparaat maken. Samsung heeft nu met One UI 6 een praktische en effectieve oplossing: tijdelijke cloudback-up.

Onbeperkte opslagruimte gedurende 30 dagen

Deze functionaliteit is niet bedoeld om een ​​permanente back-up in de cloud te bieden, zoals Google Drive of Microsoft OneDrive kan bieden. Nee, het idee hier is om u een back-up te laten maken van uw hele smartphone zonder u af te vragen over de hoeveelheid opslagruimte, maar alleen tijdelijk. Nadat de back-up is gemaakt, heeft u 30 dagen de tijd om deze te herstellen voordat deze van de servers van Samsung wordt verwijderd.

Zoals we in de inleiding al zeiden, is het erg handig om je smartphone naar een reparatiecentrum te brengen en het risico te lopen hem te vervangen door een nieuw model. In dit geval hoeft u alleen een volledig herstel uit te voeren.

De enige beperking die Samsung oplegt is het opslaan van bestanden die kleiner zijn dan 100 GB. Het is moeilijk voor te stellen wie een enkel bestand groter dan 100 GB op een smartphone kan opslaan. In deze back-up zijn alle bestandstypen opgenomen, maar Samsung heeft een aantal redelijk logische uitzonderingen gemaakt. Zo worden gegevens met betrekking tot contactloos betalen niet bewaard.

Het enige wat ontbreekt is automatisering.

Deze nieuwe functie arriveert in One UI 6 voor geavanceerde apparaten in de Galaxy S- of Galaxy Z-familie en in sommige landen, zoals Zuid-Korea. Samsung plant een bredere uitrol voor het einde van het jaar.

READ  De James Webb-ruimtetelescoop heeft zijn laatste baan bereikt, op 1,5 miljoen km van de aarde

Voor zover wij begrijpen, vereist dit het uitvoeren van een handmatige back-up, wat enige tijd kan duren en in feite naar verwachting een probleem op uw apparaat zal veroorzaken. Als Samsung zou aanbieden om deze back-up te automatiseren, waarbij de back-up in de cloud wordt bijgewerkt, alleen voor back-updoeleinden, zou dit voor meer gemoedsrust kunnen zorgen. Elke gebruiker van een high-end Samsung-smartphone is dan verzekerd van een up-to-date back-up op de servers van het bedrijf. Dit kan een toekomstige ontwikkeling van deze functionaliteit zijn.