Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Samsung Galaxy Z Fold 3 test 3: De derde opvouwbare authoring gaat in een hogere versnelling

Geen groot nieuws qua beeld, Samsung hergebruikt het achterste camerablok dat al te zien was op de Galaxy Z Fold 2. We hebben dus te maken met een drievoudig blok inclusief groothoek (f/1.8), ultragroothoek (f/2.2) en een telelens (f/2.4), allemaal gecombineerd met 12MP-sensoren. Dus de 108 MP Isocell-sensor die op de Galaxy S21 Ultra te zien is, blijft exclusief voor hem.

Eenheidsprincipe: 12 MP, f / 1.8, eq. 26 mm

De 12MP hoofdunit die Samsung koos voor de Galaxy Z Fold 3 is vergelijkbaar met die van de vorig jaar uitgebrachte Z Fold 2. Hij is dus uitgerust met een optisch equivalent van 26 mm, een stabilisator en een diafragma van f/1.8. We hebben ervoor gekozen om het te vergelijken met een smartphone die dit jaar is uitgebracht en hebben daarom gekozen voor de Galaxy S21 Ultra, die ook 12MP-opnamen biedt, maar met pixel binning. De Z Fold 3 moet het daglicht niet schuwen en biedt een zeer gedetailleerde opname, zij het iets minder dan de S21 Ultra. Kleuren zijn meer verzadigd, wat het voordeel heeft dat ze de aandacht trekken, zelfs als dit tot ergernis van puristen betekent: aan de kant van de softwareverwerking houdt Samsung niet tegen.

Samsung Galaxy S21 Ultra (12 MP, 24 mm equivalent, f/1,8, ISO 64, 1/100 sec)
Samsung Galaxy Z Fold 3

‘S Nachts zien we dezelfde naadloze trend in beide smartphones. De Galaxy Z Fold 3 heeft warmere en minder natuurlijke kleuren, maar ook wat meer digitale ruis.

Samsung Galaxy S21 Ultra
Samsung Galaxy Z Fold 3

Ultragroothoekeenheid: 12 MP, f / 2,2, eq. 12 mm

De ultragroothoek van de Galaxy Z Fold 3 is in staat om zeer fijne details weer te geven, vanwege de neiging om de contouren te accentueren. Colorimetrie wordt als vrij homogeen beschouwd, als we het vergelijken met beelden die onder een grote hoek zijn gemaakt. Dit toestel is echter moeilijk de tentoonstelling onder de knie te krijgen, getuige speelkaarten.

Samsung Galaxy S21 Ultra (12 MP, 13 mm equivalent, f/2,2, ISO 80, 1/100 sec)
Samsung Galaxy Z Fold 3 (12 MP, 12 mm equivalent, f/2,2, ISO 50, 1/50 sec)

Het werk wordt lastig vanuit de ultragroothoek, bij gebruik ‘s nachts. Dit is het einde van het markeren van contouren: het maakt plaats voor een belangrijke vereffening van details, zodat het onderscheid tussen land en zee in onze scene mapping de neiging heeft te verdwijnen.

Samsung Galaxy S21 Ultra (12 MP, 13 mm equivalent, f/2,2, ISO 2500, 1/20 sec)
Samsung Galaxy Z Fold 3 (12 MP, 14 mm equi., f / 2,2, ISO 2500, 1/26 sec)

Module téléobjectif 2x: 12 MP, f / 2,4, eq. 52 mm

We vergeleken de Galaxy Z Fold 3 met een andere smartphone die 2x zoom bood, waarbij de Galaxy S21 Ultra koos voor een 3x zoom. Houd er echter rekening mee dat de hier geselecteerde Oppo Find X3 Pro 13 MP-foto’s maakt, in tegenstelling tot de 12 MP van onze opvouwbare smartphone.

Overdag een goede verrassing. Anti-aliasing is aanwezig, maar de door Samsung uitgevoerde behandeling, die resulteert in het uitlichten van de contouren, maakt het mogelijk om foto’s te maken die dicht in de buurt komen van de groothoekopnamen. Zo zijn kleine letters beter leesbaar vanaf de Oppo-smartphone.

Oppo Find X3 Pro (13 MP, ISO 230, 1/50 sec)
Samsung Galaxy Z Fold 3 (12 MP, ISO 50, 1/50 sec)

De nacht is met beide smartphones niet echt gelukt, maar het Samsung-model wint. De zichtbare afvlakking in onze testscène is minder, en ook hier zorgt de contrastbias ervoor dat details die helpen om het geheel te lezen kunnen worden hersteld. Clichés zijn echter nog steeds moeilijk te exploiteren.

Oppo Find X3 Pro (13 MP, ISO 3633, 1/17 sec)
Samsung Galaxy Z Fold 3 (12 MP, ISO 1250, 1/25 sec)

Frontunit, portret- en videopositie

Samsung herziet het videoformaat niet: net als de Galaxy Z Flip 2 kan de Z Flip 3 4K opnemen met 60 frames per seconde, en 8K is gereserveerd voor de S21. Merk op dat het mogelijk is om in HDR10+ te fotograferen, mits de optie geactiveerd is.
Selfies blijven een netelige vraag. Het is beter om de camera niet onder het interne scherm van de smartphone te gebruiken en naar een van de twee beschikbare oplossingen te gaan. Zo is het mogelijk om selfies te maken van correcte kwaliteit, met een resolutie van 10 megapixels, met de module in het audiogat. dekkingsbreedte. De meest gemotiveerde mensen kunnen de smartphone ontgrendelen door op het kleine pictogram rechtsboven in het scherm te tikken en zo de achteruitrijcamera samen met dekkingsbreedte, die vervolgens de schermen in beslag neemt: je hebt een groter diafragma (f/1.8 versus f/2.2 voor een “selfie” camera) en een betere algehele kwaliteit.

READ  Windows 3.1 op iPad: Eindelijk een echt tabletbesturingssysteem!