Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sam Bankman Fried sluit zich aan bij Bernard Madoff in het pantheon van boeven

Sam Bankman Fried sluit zich aan bij Bernard Madoff in het pantheon van boeven

Sam Bankman Fried, voormalig oprichter van cryptocurrency exchange FTX, verlaat de Manhattan Federal Court in New York, 30 maart 2023. Amanda Berobelli/Reuters

Na zijn veroordeling krijgt de oprichter van het cryptocurrency-platform FTX in maart 2024 zijn straf, de datum waarop zijn tweede proces begint.

Sam Bankman-Fried, zijn gezicht gesloten en zijn handen voor hem gevouwen, luisterde rustig terwijl het vonnis werd voorgelezen aan het einde van zijn vijf weken durende proces. Het duurde slechts vier uur voordat de twaalf juryleden het eens waren en de voormalige oprichter van crypto-activaplatform FTX schuldig verklaarden aan de zeven aanklachten die tegen hem waren ingebracht. Schuldig aan het orkestreren van een van de grootste financiële fraudes in de Amerikaanse geschiedenis, met achterlating van 8 miljard dollar aan schulden en duizenden berooide investeerders. Hij maakt zich ook schuldig aan het gebruiken van geld dat door FTX-klanten is gestort, zonder hun medeweten, om risicovolle transacties en investeringen voor zijn beleggingsonderneming Alameda Research te dekken.

Sam Bankman Fried, een dertigjarige miljardair, riskeert minstens de komende dertig jaar achter de tralies te moeten doorbrengen. Zijn lot ligt nu in handen van rechter Lewis Kaplan, die hem op 28 maart 2024 zal veroordelen. In theorie dreigt SBF…

Dit artikel is bedoeld voor abonnees. Je hebt nog 79% om te ontdekken.

Meer lezen?

Ontgrendel alle items onmiddellijk.

Al geabonneerd? Inloggen

READ  Zo kunt u uw puntensaldo online controleren