Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Sam Altman werd ontslagen bij OpenAI en door de regering uitgenodigd naar Frankrijk

Sam Altman werd ontslagen bij OpenAI en door de regering uitgenodigd naar Frankrijk

Sam Altman, die werd ontslagen uit zijn functie als hoofd van OpenAI, die het generatieve kunstmatige intelligentie (AI) platform ChatGPT oprichtte, werd door de gedelegeerde minister verantwoordelijk voor Digitale Zaken naar Frankrijk uitgenodigd. Jean-Noel Barrot. Het bewindslid schreef op de

Frankrijk wil ‘nationale kampioenen’ creëren

Deze oproep komt de dag na een belangrijke aankondiging met betrekking tot de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie in Frankrijk: twee grote presidenten Xavier Neal (Ilias) en Rodolphe Saadeh (CMA CGM) kondigden vrijdag de oprichting aan van een laboratorium in Parijs genaamd “Kyutai” met een financiering van 300 miljoen euro.

In de race naar kunstmatige intelligentie wil Frankrijk ‘nationale kampioenen’ creëren, zoals Barrot het stelt. De ster van de Siliconen valleiTot ieders verbazing werd de 38-jarige Sam Altman met onmiddellijke ingang ontslagen als president van OpenAI, nadat het bestuur hem ervan beschuldigde niet altijd ‘openhartig’ te zijn.

“Ik heb genoten van de tijd die ik heb doorgebracht OpenAI. “Het heeft voor mij persoonlijk een transformatie teweeggebracht, maar hopelijk ook voor de wereld”, reageerde hij toen mensen het gebruikten om berichten te schrijven, om een ​​recept te vragen of een verhaal te verzinnen om aan hun kinderen te vertellen – dat de chatbot vervolgens kan voorlezen. voor hen.

Ondanks hun succes geven ChatGPT en andere soortgelijke interfaces ook aanleiding tot ernstige zorgen over de risico’s voor de democratie (enorme desinformatie) of de werkgelegenheid (alternatieve carrières).

READ  Wall Street sloot lager, Fed-lid maakt beleggers zorgen