Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Salmonella in Kinder Products: zes zoekopdrachten in België en Luxemburg in de Ferrero

primair
Op woensdag 8 juni werden in België verschillende huiszoekingen uitgevoerd in het kader van het onderzoek naar salmonellavergiftiging in verband met Kinder-producten.

Zes inspecties werden woensdag uitgevoerd in België en Luxemburg in het kader van het Belgische justitieonderzoek naar de salmonellavergiftiging die de zoetwarengigant Ferrero bezaaide, zo maakte de Parque-vloer in Aarlen (zuid) bekend.

Een van deze politie-invallen was gericht op de Ferrero-fabriek in Aarlen, Zuid-België, waar het schandaal begon dat leidde tot de terugroeping van duizenden tonnen Kinder-producten. De fabriek is sinds 8 april gesloten door een besluit van de gezondheidsautoriteiten en de fabriek heeft de productie nog niet hervat. Het hele daar geproduceerde Kinder-assortiment (Kinder Surprise, Kinder Mini Eggs, Kinder Surprise Maxi 100g, Kinder Schoko-Bons) werd in april teruggeroepen.

Naast Aarlen vinden er nog twee huiszoekingen plaats in Brussel en drie huiszoekingen in het Groothertogdom Luxemburg, waar het hoofdkantoor van de in Italië opgerichte groep is gevestigd, zegt Anne-Sophie Guillemot, woordvoerster van het Belgisch Openbaar Ministerie. . uit Luxemburg. Anne-Sophie Guillemot voegde eraan toe dat “documenten en computers” in beslag zijn genomen, maar dat er geen arrestaties zijn verricht. Op dit moment is er niemand aangeklaagd.

Vermoedelijk wangedrag

Een onderzoek dat sinds 19 april door een onderzoeksrechter uit Aarlen wordt uitgevoerd, heeft tot doel de verantwoordelijkheden bij deze besmetting met mogelijke tekortkomingen vast te stellen op het gebied van communicatie met gezondheidsautoriteiten. Het richt zich op vermoedelijke niet-naleving van “volgverplichtingen in de voedselketen”, “schendingen van wettelijke bepalingen met betrekking tot voedselveiligheid en hygiëne”, “onvrijwillig lichamelijk letsel” en “het niet verlenen van persoonlijke hulp in gevaar”, aldus de verklaring.

READ  Spanje: Wat verandert er vanaf maandag 7 juni om de grens over te gaan

Verdachte Ferrero Groep Voor de vertraging bij het waarschuwen van de autoriteiten en het terugroepen van hun producten, terwijl salmonella op 15 december werd ontdekt in de vestiging in Aarlen. De besmetting komt volgens de multinational uit een filter in een melkbotertank.

150 gevallen van salmonellose in Europa

Half april werden 150 gevallen van salmonellose ontdekt in negen Europese landen, waaronder Frankrijk, voornamelijk bij kinderen onder de tien jaar. Salmonellose veroorzaakt soms symptomen die lijken op die van acute gastro-enteritis: diarree, buikkrampen, lichte koorts en zelfs braken. Er zijn geen doden gemeld.

Het onderzoek richt zich voornamelijk op de NV Ferrero Ardennes, die de fabriek in Aarlen exploiteert. Dochterondernemingen van het Groothertogdom hebben dinsdag ook gezocht naar “Ferrero International SA, Ferrero Trading Lux SA en Ferrero Management Services Luxembourg”, aldus de aanklager.