Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Saint-Etienne nam midden in een negatieve spiraal afscheid van zijn coach, Laurent Battles

Saint-Etienne nam midden in een negatieve spiraal afscheid van zijn coach, Laurent Battles

Na dinsdagavond voor de vijfde keer in vijf wedstrijden te hebben verloren in de Franse tweede divisie en nu de achtste plaats in het klassement te bezetten, kondigde Saint-Etienne het ontslag aan van zijn coach Laurent Battles.

De denkleiders van de Groene Partij hebben dit minutenlang persoonlijk besproken met de sleutelfiguur in kwestie. Anderhalf uur na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd tussen Saint-Etienne en Guingamp (1-3), de vijfde opeenvolgende nederlaag voor het ASSE-team in de tweede divisie, presenteerde CEO Jean-François Soukas zijn presentatie aan de pers op dinsdagavond. Om de helaas verwachte marginalisering van coach Laurent Battles bekend te maken.

Aangekomen op de bank van de Groenen op 1 juli 2022 zal de voormalige middenvelder deze donkere streak niet kunnen overleven, waardoor de Forez-club is gedaald naar de achtste plaats in de L2, die dit seizoen naar de Ligue 1 wil klimmen. opgeroepen. Gevechten tot pre-match. – Klassengesprek op woensdag. Laurent Howard, directeur van het trainingscentrum, zal het roer tijdelijk overnemen, in ieder geval op zeer korte termijn.

‘Ik ontken het niet, ik ken onze afspraak.’

“Er is een moeilijke situatie voor onze club”, legde Soukas uit, wijzend naar een emotioneel gezicht. “Helaas realiseerden we ons dat als de zaken zo bleven, we grote moeite zouden hebben om onze doelen te bereiken, ongeacht de voortdurende investeringen van Laurent, zijn liefde voor de club en zijn diepe verlangen om te slagen in deze missie. Maar vandaag moeten we ons oriënteren op ‘Het doel is ons doel.’ Om deze redenen vonden we het nodig om te mobiliseren rond een nieuwe dynamiek.”

READ  Mercato: Voor 2022 stuurt Mbappé een laatste sterk signaal naar Real Madrid!

De manager rechtvaardigt deze sterke keuze: “Er zijn elektrische schokken, noem ze hoe je wilt, die moeten worden uitgevoerd. Dat zijn nooit prettige momenten. Het is een beslissing die zoals altijd lastig is om te nemen. Je ziet de matches en de resultaten, ik zie de betrokken mensen, “die naar oplossingen zoeken, en die soms ook vinden.” Of steeds minder. De verantwoordelijkheid die op mij rust, is om dit team een ​​nieuwe impuls te geven. (…) Vandaag ontken ik niet, ik ken onze regeling, en ik weet dat deze niet aansluit bij onze ambities.”

Toen hem werd gevraagd naar de toekomst, en dus naar de opvolger van Laurent Patelis op de bank van Saint-Etienne, benadrukte Soukas dat “er geen plan gepland was, geen onderzoek verwacht” vóór de nederlaag tegen EAG. “Dat allemaal doen is niet elegant of productief”, merkt hij op. “Vandaag was er een wedstrijd om te winnen en het doel werd niet behaald. De kwaliteit van onze wedstrijd was verre van wat we kunnen verwachten van een team dat op promotie mikt.”

Belangrijkste artikelen