Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

‘S Werelds witste verf, binnenkort op je huis, auto en vliegtuig

‘S Werelds witste verf, binnenkort op je huis, auto en vliegtuig

De meeste commerciële witte verven houden te veel van licht: ze weerkaatsen 80-90% ervan, maar eindigen, ondanks hun onberispelijke inspanningen, door de rest te absorberen.

De voordelen van wit over wit zijn echter aanzienlijk, vooral als het gaat om vochtinbrengende crèmes. als zodanig Ik heb in 2012 over New Atlas gerapporteerdtoonden wetenschappelijke berekeningen van NASA en Columbia aan dat door alle daken van gebouwen in New York met wit te bedekken, de maximumtemperatuur met 24 graden Celsius zou kunnen worden verlaagd, wat zou helpen om de Warmtebelfenomeen.

Wat als wit licht beter afwijst? Het effect zal natuurlijk interessanter zijn. Dan komt het team van onderzoeker Xiulin Ruan van de Purdue University: vorig jaar kondigden ze aan dat ze erin waren geslaagd een coating te maken die 98,1% van het licht weerkaatst, wat conventionele commerciële materialen overtreft.

De antithese van de nu beroemde Vantablack, ’s werelds zwartste zwarte, in zekere zin. Om dit te doen, zetten ze hun mengsel barium sulfaatwat een veel voorkomende en goedkope chemische verbinding is, en in het bijzonder wordt gebruikt Als pigment op het gebied van verfmaar het is ook nodig fotografie ontwikkeling en het gelatineuze zilverproces.

minder heet

Het geheim van Xiulin Ruan was de dichtheid van bariumsulfaat in zijn bereiding, en zijn atomaire structuur – de precieze rangschikking van deeltjes van verschillende grootte waardoor het mengsel net zo goed als traditionele coating kon behouden.

Op het gebied van conditionering was de prestatie opmerkelijk –Toen merkte New Atlas het opKritische tests: In reële omstandigheden was de coating van het Purdue-team in staat om de temperatuur van de bedekte oppervlakken met respectievelijk 5 tot 10°C te verlagen, respectievelijk overdag en ’s nachts.

READ  Microsoft bereidt zich volgens nieuwe bronnen voor op de overname van Activision ondanks de Federal Trade Commission Xbox One

Bereid door Rawan & Co. Het had echter een nadeel: om dit maximale reflectieniveau te bereiken, moest het dik zijn (400 micron). Dit was niet alleen onaanvaardbaar op het gebied van bouwconstructie en schilderkunst, maar ontkende het ook op andere gebieden waar gewicht en dunheid cruciaal zijn – auto’s of luchtvaart bijvoorbeeld.

Dus werkte het team aan een nieuwe opstelling, gebaseerd op hetzelfde principe als de eerste, maar met eigenschappen die hem dunner, lichter en beter toepasbaar zouden maken op een Twingo, A320 of hogesnelheidstrein.

Bingo: de nieuwe formule, gebaseerd op boornitride georganiseerd in “hexagonale nanoplaten”, om de terminologie van de Nieuwe Atlas te gebruiken, reflecteert 97,9% van het licht met een laag van slechts 150 micron, en dankzij de lage dichtheid kan het 80% in gewicht zijn .

“Het gewicht van deze coating opent de deur naar een aantal toepassingen.”George Chiu, een professor aan de Purdue University, legt uit. Deze verf heeft nu de mogelijkheid om de buitenkant van vliegtuigen, auto’s of treinen te updaten. Een vliegtuig dat op een hete zomerdag op het asfalt wacht, hoeft de airconditioner niet hard aan te zetten om koel te blijven, wat veel energie bespaart. Een ruimtevaartuig heeft ook een lichtheid nodig die je in dit bord kunt vinden.