Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ryanair kondigt de sluiting aan van zijn basis in Bordeaux, waardoor 40 routes en 90 banen worden geschrapt

Ryanair kondigt de sluiting aan van zijn basis in Bordeaux, waardoor 40 routes en 90 banen worden geschrapt

Dit is een zware klap voor de luchthaven Bordeaux-Mérignac en voor de fans van goedkope vluchten. Ryanair, dat al enkele maanden in conflict is met de luchthaven, kondigde in november 2024 de sluiting van zijn basis aan.

Fans van goedkope vluchten hebben nog maar een paar maanden de tijd om te profiteren van alle aanbiedingen van Ryanair van en naar Bordeaux. In een persbericht dat op 14 mei werd gepubliceerd, formaliseerde het Ierse bedrijf de sluiting van zijn basis in Bordeaux-Mérignac.

Het bedrijf bedient momenteel vele bestemmingen vanaf de luchthaven Gironde, zoals Ierland, België, Spanje, Marokko, Tsjechië, Kroatië en Polen. In totaal zijn veertig routes van en naar Bordeaux geschrapt, naast 90 banen voor piloten, cabinepersoneel en ingenieurs, legt het bedrijf uit.

Alle piloten en cabinepersoneel van Ryanair in Bordeaux (momenteel werkzaam voor Air Malta) zijn vandaag op de hoogte gebracht van de sluiting van de basis in Bordeaux vanaf november 2024.

Persbericht van Ryanair

Deze professionals zullen worden geïntroduceerd.”Soortgelijke sites op andere interessante bases binnen het Ryanair Group-netwerk“, vervolgt de luchtvaartmaatschappij.

On topic: het conflict waar hij zich maandenlang op de luchthaven tegen verzette. Al in maart 2024 dreigde de directeur van het bedrijf, Michael O’Leary, zijn basis te sluiten en hekelde “Verdubbel de kosten“Terwijl hij de goedkope diensten van zijn bedrijf wilde uitbreiden. “We hebben daar drie vliegtuigen gestationeerd, onze activiteiten verlopen erg goed en we hebben daar veel goede medewerkers. Maar als de luchthaven ons vraagt ​​om twee keer zoveel te betalen, is het antwoord nee.” Hij stond erop dat hij dat zou doenDe vliegtuigbasis bevindt zich elders.
Dat zei de luchthaven destijds “kalm”Uitleggend dat er nog steeds discussies gaande zijn en dat er onenigheid bestaat over de door Michael O’Leary gepresenteerde cijfers.

READ  De Zwitserse frank brak opnieuw een record tegen de euro, maar hoe ver gaat het? - rts.ch

Nog geen twee maanden later blijkt het dreigement uitgevoerd te zijn door Ryanair, die de uitvoering ervan aankondigde “teleurstelling”.

Vanwege de gestegen kosten hebben we geen ander financieel alternatief dan onze basis in Bordeaux in november te sluiten.

Persbericht van Ryanair

Deze zomer openen we vijf nieuwe vliegbases in Kopenhagen, Dubrovnik, Reggio Calabria, Tanger en Triëst. “Al deze luchthavens bieden prikkels die de groei van goedkope luchtvaartmaatschappijen stimuleren (…) Het verlies van Bordeaux zal een winst zijn voor andere luchthavens in heel Europa.”“, legt commercieel directeur Jason McGuinness van de luchtvaartmaatschappij uit, geciteerd in het persbericht.