Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rusland zegt dat sancties het internationale ruimtestation kunnen vernietigen

Rusland zegt dat sancties het internationale ruimtestation kunnen vernietigen

04:41: rapporten van RT-journalisten bekritiseerd op Twitter

De Nationale Federatie van Journalisten (SNJ), SNJ-CGT en CFDT-journalisten bekritiseren de “dubbele bestraffing van journalisten van RT France”. Vrijdag bekritiseerden deze vakbonden wat Twitter berichtte over de persoonlijke accounts van deze journalisten, gemarkeerd met de uitdrukking “Russische media”.

Volgens deze organisaties raakt dit bericht ook oud-journalisten van RT France. De betrokkenen hebben niet het recht om “hiertegen bezwaar te maken of zelfs maar uitleg te krijgen van Twitter”. “Terwijl journalisten van RT France al het doelwit zijn van doodsbedreigingen en beledigingen, maakt dit gezaghebbende label van Twitter ze zichtbaarder en loopt ze een groter risico.”

Volgens Twitter kunnen staatsmedia privĂ© bericht. Deze media, “hun redacteuren en/of ervaren journalisten (…) kunnen in beroep gaan tegen de beslissing.” Voormalig RT France-verslaggever Jonathan Moadab, geciteerd door Twitter, meldde op 3 maart in een tweet dat hij deze verwijzing had laten verwijderen, na een tussenkomst van de minister van Staat voor Digitale Zaken, Cedric O.

READ  Motorola Moto Edge 20 Lite-test: een 5G-smartphone die vooral afhangt van uithoudingsvermogen