Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rusland wil geen “confrontatie” met de Verenigde Staten na de crash van de Amerikaanse drone in de Zwarte Zee.

Rusland reageert hard op kritiek van gewapende groeperingen zoals Wagner

ze waren Begin maart besproken. De Doema, het lagerhuis van het Russische parlement, heeft vandaag A.I wijziging Straf van critici tegen groepen “vrijwilligers” Vechter in Oekraïne. De Russische autoriteiten gebruiken deze term regelmatig voor huurlingen van de paramilitaire groep Wagner, zeer actief aan het front in Oost-Oekraïne.

Sancties straffen “Het belasteren van de Russische strijdkrachten strekt zich uit tot vrijwillige formaties, organisaties en individuen die de strijdkrachten helpen bij het uitvoeren van hun missie.”Dat meldt de Staatsdoema op haar website. Iedereen die vandaag zijn leven riskeert om de veiligheid van het vaderland en zijn burgers te waarborgen, wordt beschermd tegen provocaties en leugens. Met deze wet heeft de voorzitter van de Doema, Vyacheslav Volodin, dat bepaald “De straffen zullen streng zijn, tot vijftien jaar vrijheidsbeneming.”.

Het amendement, dat nog moet worden goedgekeurd door het Hogerhuis (Federatieraad) en in wet moet worden ondertekend door Vladimir Poetin, zou een toevoeging zijn aan de wetgeving die kort na de invasie van Oekraïne in maart 2022 werd aangenomen en die kritiek op de strijdkrachten censureert. Na jarenlang hun bestaan ​​te hebben ontkend, erkennen de Russische autoriteiten nu volledig de Wagner-soldaten, die momenteel in de frontlinie staan ​​van de strijd om de Oekraïense stad Bakhmut.

In januari vroeg de oprichter van de Wagner-groep, Yevgeny Prigozhin, het parlement om negatieve publicaties over de paramilitaire groep in de media te verbieden door het wetboek van strafrecht te wijzigen, een verzoek dat snel werd aanvaard door de Doema-voorzitter Vyacheslav Volodin.

READ  Maandag massale sociale beweging in Duits transport

Het Russische Openbaar Ministerie heeft volgens mensenrechtenorganisatie OVD-Info al meer dan 5.800 rechtszaken geopend tegen mensen die ervan worden beschuldigd de strijdkrachten te belasteren.