Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ruimte: NASA maakt een historische lancering

Ruimte: NASA maakt een historische lancering

NASA’s eerste ruimtevlucht vertrok zondagavond vanaf een commerciële locatie buiten de Verenigde Staten vanuit een afgelegen gebied van Australië, een “historisch” moment voor de ruimtevaartindustrie van het land.

Ongekende lancering. NASA lanceerde zondag zijn eerste ruimtevlucht vanaf een commerciële site buiten de Verenigde Staten.

Dit is de eerste van in totaal drie geplande vluchten vanuit het Arnhem Space Centre in het noorden van Australië. De raket, met een kleine ruimtetelescoop die wordt beschreven als een ‘Mini Hubble’, schoot weg op een hoogte van 350 km in de sterrennacht.

“Het is een historisch moment voor ons als bedrijf in het bijzonder, maar het is ook een historisch moment voor Australië”, vertelde Michael Jones, CEO van Equatorial Launch Australia, aan AFP voor het opstijgen.

Unieke visie

Volgens NASA biedt deze lancering uniek inzicht in andere zonnestelsels en nieuwe kansen voor wetenschappers.

“We kijken ernaar uit om belangrijke wetenschappelijke missies te lanceren vanaf het zuidelijk halfrond en doelen te observeren die we niet kunnen zien vanuit de Verenigde Staten”, zegt Nikki Fox, directeur van de Heliophysics Division van NASA.

De volgende lancering is gepland voor 4 juli, waardoor er weinig tijd overblijft voor het team.

Het is de eerste NASA-raket die sinds 1995 vanuit Australië is gelanceerd. De Australische premier Anthony Albanese luidde het begin van een “nieuw tijdperk” in voor de ruimtevaartindustrie van zijn land.

READ  Amerikaanse inlichtingendienst zegt dat het Russische leger lijdt aan 'ernstig tekort aan mankracht'