Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ruimte: hoe je de tweede testvlucht van de gigantische Starship-raket van SpaceX live kunt bekijken

Het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk zal tijdens een nieuwe testvlucht proberen zijn enorme Starship-raket te lanceren.
Op 20 april werkten verschillende motoren niet en bliezen SpaceX-teams de raket opzettelijk op.
TF1info vertelt je hoe je de live lancering kunt bekijken, die historisch belooft te worden.

De volgende testvlucht van de gigantische Starship-raket van SpaceX zou al op vrijdag 17 november kunnen plaatsvinden. Alvorens een nieuwe lancering te overwegen, moet het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf nog wachten op de resultaten van een milieuonderzoek uitgevoerd door de Amerikaanse toezichthouder voor de burgerluchtvaart (FAA). “We zijn zojuist geïnformeerd dat naar verwachting op tijd voor de lancering op vrijdag een lanceerlicentie zal worden verleend.”Dat zei SpaceX-CEO Elon Musk in een bericht dat maandag op sociale media werd geplaatst.

Het ruimtevaartbedrijf zegt dat het de nieuwe testvlucht van zijn Starship-raket aan boord live zal streamen Website En op het sociale netwerk XDie ook eigendom is van een miljardair. De lancering is momenteel gepland voor donderdagavond tot en met vrijdag om middernacht lokale tijd (8.00 uur Parijse tijd). Er werd vastgesteld dat de heruitzending ongeveer 30 minuten voor het opstijgen zou beginnen. SpaceX waarschuwt dat de tijdlijn, net als de nieuwe lanceringsdatum, aan verandering onderhevig is. Deze tweede testvlucht biedt het bedrijf de kans om de mislukking van de eerste vlucht, die uiteindelijk in vuurwerk eindigde, te vergeten.

Op 20 april steeg het Starship-ruimtevaartuig voor het eerst in zijn volledige configuratie op vanuit Texas. Maar verschillende motoren werkten niet en SpaceX-teams lieten de raket opzettelijk na een paar minuten exploderen. De lancering veroorzaakte een stofwolk op enkele kilometers afstand van het lanceerplatform, waardoor het ernstig beschadigd raakte. Onder de kracht van de motoren werden stukken beton weggeslingerd. De Federal Aviation Administration opende een veiligheidsonderzoek, dat eind oktober werd afgerond.

READ  Een gedeeltelijke maansverduistering deze zaterdagavond: vanaf wanneer kunnen we het fenomeen waarnemen?

SpaceX heeft lessen getrokken uit de eerste vlucht

Space bevestigt dat de eerste testvlucht van het Starship-voertuig het mogelijk maakte om veel lessen te leren die direct hebben bijgedragen aan de introductie van vele verbeteringen aan het voertuig en de grondinfrastructuur om de kansen op succes van toekomstige vluchten te vergroten. Het lanceergebied beschikt nu over een systeem dat waterstromen uitstort wanneer de motoren draaien om geluidsgolven te dempen en zo trillingen te verminderen. Elon Musk gaf begin oktober ook aan dat het scheidingssysteem van de raket was aangepast.

Tijdens de eerste test vanaf de Boca Chica-basis in Texas kon de etappe tijdens de vlucht niet worden gescheiden. Het testen van dit nieuwe systeem is“Het gevaarlijkste deel” Hij bevestigde dat het de tweede poging was. Het vliegplan zal hetzelfde zijn als in april. Het schip moet proberen te keren “Het is bijna compleet met land en zinkt ergens in de Stille Oceaan, voor de kust van Hawaï, in het water.”“, beschreef de miljardair. Daarom zal hij technisch gezien de baan van de aarde niet bereiken, maar hij zal het wel doen “Iets lager”Hij legde uit.


Matthieu Delacharlieri