Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Risico op commercieel falen ondanks technische uitbuiting?  – bewerken

Risico op commercieel falen ondanks technische uitbuiting? – bewerken

militaire uitrusting

Artikel gereserveerd voor abonnees

De A400M, die te zien was op de recente Paris Air Show, vervult militaire transportmissies in dienst van legers die erom hebben gevraagd. Aan de andere kant verkocht het helemaal niet zoals verwacht. De fabrikant, Airbus, heeft tot nu toe € 10 miljard verloren in dit programma.

Tijdens de Bourges Airshow brak de Airbus A400M ongetwijfeld het record voor de langste wachtrij om het interieur van het ruim en de cockpit te bezoeken. Tijdens vliegshows verraste het militaire transportvliegtuig van de Europese vliegtuigbouwer velen met zijn grote hoogte en scherpe bochten. Manoeuvres die men niet eens zou vermoeden, gezien de massa van 140 ton van deze machine aangedreven door vier propellermotoren. Tien dagen later, bij het opstijgen vanaf de vliegbasis Orleans, demonstreerde het vliegtuig zijn manoeuvreerbaarheid op lage hoogte: het kon met één hand worden bestuurd dankzij een joystick en elektrische vluchtbesturingen, vergelijkbaar met die van de civiele Airbus A330 of A350.

Het Franse leger bestelde 50 exemplaren, waarvan de helft al is geleverd. Het wordt gebruikt om troepen en uitrusting te vervoeren. De winkel kon honderd passagiers of zelfs 35 ton vracht vervoeren, dat wil zeggen een Caesar-kanon of een gevechtshelikopter. In tegenstelling tot zijn Amerikaanse of Braziliaanse concurrenten heeft hij een groot bereik van 8.900 kilometer, waardoor hij Mali meteen kon verbinden, zoals hij deed

READ  Gevechten en explosies in de hoofdstad Kiev, die vreest voor de komst van grote aantallen Russische soldaten