Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rishi Sunak officieel genomineerd voor premier

Rishi Sunak officieel genomineerd voor premier

Een stap dichter bij Downing Street 10? Na het aftreden van Liz Truss maakte de voormalige Britse minister van Financiën, Rishi Sunak, op zondag 23 oktober op Twitter zijn kandidatuur bekend voor de functie van de volgende premier van het Verenigd Koninkrijk.

“Het VK is een geweldig land, maar we hebben te maken met een diepe economische crisis.schreef op het sociale netwerk. Ik doe mee om de leider van de Conservatieve Partij en uw volgende premier te worden.”De conservatieve parlementariër vult aan.

“Ik wil onze economie hervormen, onze partij verenigen en optreden voor ons land. (…) De uitdagingen waar we vandaag voor staan, zijn groter dan dat. (dan toen hij minister van Financiën was). Maar de kansen – als we ze goed begrijpen – zijn enorm.” Rishi Sunak verdedigen.

De ex-minister van Financiën heeft de drempel van 100 sponsoring overschreden die vereist is om een ​​leiderschapskandidaat van de Conservatieve Partij aan de andere kant van het kanaal te zijn, enzovoort Het conservatieve parlementslid Tobias Ellwood maakte vrijdag bekend dat ze Liz Truss zal vervangen na haar ontslag.

De gekozen gouverneurs die strijden om het partijleiderschap hebben tot maandag 14 uur lokale tijd om de steun van de parlementsleden te verzamelen. De laatste zal dan ofwel één naam of twee karakters moeten overeenkomen waar de 170.000 leden van de Conservatieve Partij tussen zullen moeten kiezen, door online te stemmen tot 28 oktober.

READ  Rusland verbiedt 500 Amerikanen, waaronder Barack Obama, de toegang tot zijn grondgebied

De volgende dag Het ontslag van de premier pas na… 45 dagen aan de macht, drie namen verschenen in het bijzonder voor deze blitzkrieg Binnen de rechtse partij: de huidige minister van Betrekkingen met het parlement Penny Mordaunt, Rishi Sunak, die begin september verloor van Liz Truss, en voormalig premier Boris Johnson. Penny Mordaunt maakte vrijdag als eerste bekend dat ze kandidaat is om Liz Truss op te volgen.