Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Reuzenduizendpoten zwierven ooit door Engeland

Het grootste fossiel van een gigantische duizendpoot is ontdekt op een strand in Noord-Engeland. Het wezen, dat tot drie meter lang kan worden, zou ongeveer 326 miljoen jaar geleden zijn geëvolueerd, of ongeveer honderd miljoen jaar vóór het tijdperk van de dinosauriërs.

Dit is de grootste omgekeerd dier voor altijd bekend. Hij noemde de overblijfselen van dit wezen geleedpotigen Het werd in januari 2018 ontdekt in een blok zandsteen bij een klif op het strand in Howick Bay in Northumberland (Engeland).

Een deel van het zand was waarschijnlijk gevuld met zand, waardoor het honderden miljoenen jaren bewaard is gebleven. Dit is het derde fossiel dat ooit is gevonden. Het is ook de oudste en grootste: lettergreepschalen ongeveer 75 cm lang, terwijl het oorspronkelijke wezen zou hebben gemeten Hij is ongeveer 2,7 meter lang en weegt ongeveer 50 kg.

Het fossiel werd in mei 2018 samen met het zandstenen blok opgegraven voordat het naar de universiteit van Cambridge werd gebracht voor een gedetailleerd onderzoek.

waardevolle informatie

Deze werken zijn gepubliceerd in Tijdschrift van de Geologische Vereniging, Nieuwe informatie gevonden over de leefomgeving van het dier. Eerdere reconstructies hadden al uitgewezen dat deze gigantische insecten evolueerden in steenkoolmoerassen. Volgens het team, dat is gebaseerd op de analyse van dit monster, geleedpotigen Het geeft duidelijk de voorkeur aan open boshabitats in de buurt van de kust.

Op dat moment zijn er ongeveer 326 miljoen jaar geleden, Groot-Brittannië lag dicht bij de evenaar. Ook zorgde Northumberland voor een meer tropisch klimaat.

Een ander belangrijk punt: de grote omvang van Arthropleura is toegeschreven aan: zuurstof piek De atmosfeer werd opgenomen aan het einde van het Carboon en het Perm. Dit nieuwe fossiel is echter afkomstig van rotsen die vóór deze piek zijn afgezet. Zuurstof is dus duidelijk niet de enige verklaring. Onderzoekers geloven dat een Een dieet rijk aan voedingsstoffen Het was ook mogelijk dat deze duizendpoten tot zo’n groot formaat mochten groeien.

READ  Neurowetenschap: wat is het "mysterieuze gebied" van de hersenen?

« Hoewel we niet zeker wisten wat ze aten, waren er op dat moment genoeg voedzame noten en zaden beschikbaar in het bladafval., merkt de onderzoeker op. Het kunnen zelfs roofdieren zijn die zich voeden met andere ongewervelde dieren en zelfs kleine gewervelde dieren zoals amfibieën.«.

Krediet: Neil Davies

We hebben nog veel te leren

Het is duidelijk dat er nog veel te leren is over deze wezens, dus deze zijn zeldzaam. Er is nog geen gefossiliseerd hoofd gevonden.

We weten alleen dat deze dieren 45 miljoen jaar lang rond het equatoriale gebied van de aarde kropen, voordat ze uitstierven tijdens de Perm-periode. De redenen voor hun verdwijning zijn ook onzeker. Dit kan te wijten zijn aan de opwarming van de aarde die het klimaat te droog zou hebben gemaakt om te overleven. Het is ook mogelijk dat de opkomst van reptielen uiteindelijk het overwicht van deze ongewervelde dieren heeft vervangen.