Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Restaurants en culturele locaties gaan weer open in Nederland

Minister-president Mark Rutte voelde de kritiek.

Foto: KEYSTONE / EPA / BART MAAT

Onder druk van bars, restaurants en culturele locaties in Nederland heeft de Nederlandse overheid, onder druk, aangekondigd dinsdag weer open te gaan. Gezondheidsbeperkingen tegen Govt-19 zijn erg streng in Europa.

“We zetten vandaag (dinsdag) een grote stap om Nederland verder af te bakenen”, zei premier Mark Rutte op een persconferentie in Den Haag dat de regering een “risico” nam. Nieuwe gevallen van vervuiling.

Winkels en kappers mochten op 15 januari weer open, terwijl bars, restaurants, musea en theaters noodgedwongen moesten sluiten, tot grote ergernis van een deel van de bevolking. Sommige musea zijn op een dag veranderd in schoonheidssalons als teken van protest.

“Gezien de grote spanningen en roep om hulp van de afgelopen dagen, zoeken we emotioneel de grenzen op van wat mogelijk is”, legt Rutte uit.

Verminderde capaciteit

Nederland registreert dagelijks zo’n 60.000 nieuwe gevallen, maar wijst ook op een daling van ziekenhuisopnames en sterfgevallen in verband met Covit-19.

Cafés, bars en restaurants mogen van woensdag tot 22.00 uur met beperkte capaciteit weer open. Klanten moeten een gezondheidspasje overleggen en een masker dragen als ze niet zitten.

Ook theaters, theaters en musea mogen weer open. Nachtclubs zijn gesloten. Evenementen met maximaal 1250 personen zijn weer mogelijk.

Maatregelen voor scholen zijn versoepeld: Bij vervuiling gaan de lessen niet meer regelmatig dicht en mogen alleen kinderen met symptomen of een positieve test thuis zijn.

/ ADS