Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Republikeinen proberen Joe Biden te dwingen de wapenleveranties naar Israël te hervatten

Republikeinen proberen Joe Biden te dwingen de wapenleveranties naar Israël te hervatten

Republikeinen proberen Joe Biden te dwingen de wapenleveranties naar Israël te hervatten

Het door de Republikeinen gecontroleerde Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft donderdag gestemd voor een grotendeels symbolische maatregel die erop gericht is de Democratische president Joe Biden te dwingen zijn opschorting van wapenleveranties aan Israël te beëindigen.

Tot de opschorting van de levering van een wapenzending bestaande uit bommen van 2.000 pond (907 kg) en 500 pond (226 kg) werd besloten op een moment dat Washington, de belangrijkste militaire steunpilaar van Israël, zich verzet tegen een groot offensief van Israëlische troepen in Irak. Rafa.

De donderdag aangenomen maatregel heeft geen enkele kans om wet te worden. In theorie zou dit de heer Biden ervan weerhouden elke door het Congres goedgekeurde militaire hulp aan Israël te bevriezen.

“De president en zijn regering moeten onmiddellijk hun koers veranderen en achter Israël staan.”Dat zei de Republikeinse leider Mike Johnson in het Huis van Afgevaardigden in een verklaring.

De stemming komt op een moment dat de Israëlische regering aankondigt… “Intensivering” Militaire grondoperaties in Rafah, een dichtbevolkte stad in de zuidelijke Gazastrook, ondanks internationale zorgen voor de burgerbevolking.

Voor de Republikeinen heeft Joe Biden niet het recht om zich te bemoeien met de manier waarop Israël zijn militaire campagne voert, die een humanitaire catastrofe in Gaza heeft veroorzaakt en een wijdverbreide hongersnood heeft bedreigd, waarbij volgens de Verenigde Naties 70% van de bevolking van 2,4 miljoen mensen ontheemd is geraakt. Naties (Verenigde Naties).

Democratische leiders in het Huis van Afgevaardigden omschrijven het Republikeinse initiatief als… “politieke planner” In een poging om inbreuk te maken op het vermogen van de president om zijn buitenlands beleid te beheren. Maar zestien Democraten sloten zich bij de Republikeinen aan bij het aannemen van het wetsvoorstel, in weerwil van het staatshoofd. De maatregel zou niet door de Democratisch gecontroleerde Senaat moeten komen. De heer Biden heeft beloofd er in ieder geval een veto over uit te spreken.

READ  De BBC moedigt werknemers aan om TikTok van werktelefoons te verwijderen

De opschorting van de hulp aan Israël heeft slechts betrekking op een deel van de militaire uitrusting die door de Verenigde Staten wordt geleverd. Vervolgens liet de Amerikaanse uitvoerende macht het Congres dinsdag weten dat het wapens ter waarde van ongeveer 1 miljard dollar zou leveren.