Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Reorganisatie Xbox, Sarah Bond en Matt Botti stijgen in rang |  Xbox One

Reorganisatie Xbox, Sarah Bond en Matt Botti stijgen in rang | Xbox One

Twee weken na de overname van Activision Blizzard King ondergaat het management van Microsoft Gaming grote veranderingen. Opvallend zijn het vertrek, maar ook de promoties van reeds bekende gezichten, waaronder Sarah Bond en Matt Botti.

Matt Booty zorgt nu voor ZeniMax Studios

Wij leren door de randMatt Booty is gepromoveerd tot hoofd van game- en studiocontent, wat de verantwoordelijkheid impliceert bij de ZeniMax (Bethesda)-entiteit.

Met betrekking tot zijn nieuwe rol legt Phil Spencer in een notitie uit dat “ZeniMax zal blijven opereren als een beperkte entiteit onder leiding van Jamie Leder, president en CEO, die rapporteert aan Matt.” Deze nieuwe functionaliteit zou een betere synergie tussen de teams van Xbox Game Studios en ZeniMax mogelijk moeten maken. Phil Spencer zegt:

Geweldige games zijn van fundamenteel belang voor alles wat we doen. Wij zijn van mening dat de uitgebreide gamecontentorganisatie – waardoor Xbox Game Studios en ZeniMax-ontwikkelstudio’s effectief kunnen samenwerken – deze studio’s van wereldklasse in staat zal stellen hun best te doen bij het uitbreiden van de verzameling games waar spelers van houden.

Sarah Bond wordt hoofd van Xbox

Van haar kant is Sarah Bond gepromoveerd tot president van Xbox, wat betekent dat ze de hardware- en softwareplatforms van het merk ondersteunt. Volgens Phil Spencer draait het nu op het platform van vandaag, maar ook op het platform van morgen.

Om het platform van vandaag te beheren en het platform van morgen te bouwen, brengen we de teams samen die dit mogelijk maken. Sarah Bond zal dit team leiden als hoofd van Xbox en de divisies Hardware, Speler- en Creator-ervaringen, Platformarchitectuur en -strategie, Bedrijfsplanning, Data en Analytics en Bedrijfsontwikkeling samenbrengen.

Zijn eerste werk zou dus al volgend jaar zichtbaar kunnen zijn voor het publiek met de mogelijke komst van de nieuwe Xbox Series Als Bobby Kotick, CEO van Activision Blizzard, eind 2023 het bedrijf verlaat, zullen er meer vrouwen dan mannen de gaming-tak van Microsoft runnen, een primeur voor het bedrijf.

READ  Asus ZenWiFi Mini XD4 review: Klein maar krachtig wifi 6-systeem

Andere functiewijzigingen

Andere veranderingen vonden plaats, met name aan de marketingkant met het vertrek van Chris Capossela, marketingdirecteur, die plaats maakte voor Takeshi Nomoto. Satya Nadella, CEO van Microsoft, sprak over dit onderwerp.

Takeshi vormt de kern van onze cloudtransformatie. Ik ben blij dat hij de rol van CMO bij Microsoft op zich neemt en onze visie vooruit helpt.

Capossela verlaat het bedrijf na 32 jaar activiteit, waardoor we het ons kunnen herinneren Blauw scherm Het gebeurde tijdens een Windows 98-presentatie naast Bill Gates. Hij werkte ook aan de overstap naar de cloud en de lancering van Xbox.

Youssef Mahdi is ook gepromoveerd tot Executive Vice President en Director of Consumer Marketing. Vooral het publiek kon het goed doorzien Xbox One-presentatie.

Ten slotte verwelkomt Microsoft Gaming een nieuw team, Ami Silverman, verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop.

Het team zal zich richten op het transformeren van de gameverkoop en het aantrekken van een nieuw publiek in verschillende geografische markten.

Met de recente overname van Activision Blizzard King is het duidelijk dat de manier om de cloudgamingmarkt of zelfs AI-gerelateerde technologieën te benaderen is veranderd, vandaar deze wijzigingen in de regelgeving. Opnieuw zullen we op de lange termijn moeten zien of ze daarin slagen in de groep.