Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Reddingsschip “Ocean Viking” redt honderden migranten in de Middellandse Zee

ik’oceaan vikingDe niet-gouvernementele organisatie maakte op Twitter bekend dat het reddingsschip SOS Méditerranée op zee, aan boord van zondagavond 4 juli, 203 mensen zijn gered tijdens verschillende reddingsoperaties de afgelopen dagen. In vijf operaties sinds donderdag,Oceaan Dus de Vikingen hebben 203 mensen gered, waaronder 67 minderjarigen – 49 alleen reizend – volgens een woordvoerder van SOS Méditerranée.

Zondagmiddag, deoceaan viking Hulp aan 71 kwetsbare migranten aan boord van een zwaar beladen houten boot in het Maltese zoek- en reddingsgebied.

De passagiers waren op de vlucht voor Libië, dat ze drie dagen eerder hadden verlaten, en zonder voedsel of water aan boord hadden ze geen reddingstijd meer. Vier van hen werden op een brancard van de boot gehaald., zei SOS Middellandse Zee. De geredde migranten komen uit Bangladesh, Libië, Zuid-Soedan, Egypte, Gambia, Tunesië en Syrië.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Een autopsie op een scheepswrak waarbij 130 mensen omkwamen in de Middellandse Zee

1. geledenhij is juli,oceaan viking Ik zag ook vijf lege houten boten, “Onder hen zijn twee houten boten die in brand zijn gestoken nadat ze waren onderschept door de Libische kustwacht.”De NGO voegde eraan toe. 1hij is nooit, deoceaan viking 236 geredde migranten landden op zee op Sicilië. Het schip verbleef vervolgens enkele weken in een droogdok in Napels, voor werk, voordat het de zee vanuit Marseille hervatte.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Het wrak van 130 migranten in de Middellandse Zee: een ‘moment van schaamte’ volgens paus Francis

De Verenigde Naties hebben onlangs Libië en de Europese Unie geïdentificeerd, riepen hen op om de zoek- en reddingsoperaties in de Middellandse Zee te hervormen, en beweerden dat de huidige praktijken migranten hun rechten en waardigheid ontnemen, wanneer ze hen het leven niet ontnemen. .

Volgens cijfers van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) zijn sinds begin 2021 866 migranten omgekomen in de Middellandse Zee terwijl ze Europa probeerden te bereiken. SOS Méditerranée beweert sinds februari 2016 meer dan 30.000 mensen te hebben gered, eerst metWaterman, Danoceaan viking.

Lees ook het platform: Solidariteit is ondeelbaar: zo zal de nieuwe wereld zijn

De wereld met AFP

READ  Portret van de nieuwe secretaris-generaal van UTC-UGTG, Hugues Geoffroy