Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Real Madrid – Barcelona: mogelijke opstelling

Real Madrid – Barcelona: mogelijke opstelling

Beide Spaanse voetbalteams hebben een drukke week achter de rug. Maar bovenal is het totaal anders… En zo verliet Barcelona de Champions League, na een zware nederlaag tegen Paris Saint-Germain (4-1). Een nieuwe Europese mislukking voor de ploeg van Xavi, terwijl Real Madrid een ticket voor de halve finale bemachtigde door Manchester City na 120 spannende minuten uit te schakelen via strafschoppen. Vanavond ontmoeten de twee rivalen elkaar opnieuw in het Santiago Bernabéu.

De rest volgt na deze aankondiging

De dynamiek lijkt duidelijk gunstig te zijn voor de Madrilenen, ook al hebben ze een vrije dag minder en extra tijd. Met een voorsprong van acht punten in La Liga op de rivalen van vanavond, kan de ploeg van Carlo Ancelotti alle spanning begraven bij een overwinning vanavond. Net zoals de Catalanen kunnen hopen La Liga nieuw leven in te blazen bij een overwinning. Dit seizoen wonnen de Merengues twee El Clasico-duels, in de Spaanse competitie in oktober (2-1), en vervolgens in de Spaanse Supercup in januari (4-1).

Voor lezen
Real Madrid: De El Clásico-scheidsrechter is de enige

Beslissende wedstrijd

In deze wedstrijd is het logisch dat Carlo Ancelotti niet wordt gerouleerd. Andriy Lunin zal de kooien bezetten, na een XXL-optreden tegen Manchester City. Ook de tent van Nacho Rudiger, eveneens indrukwekkend in de Etihad, wordt vernieuwd, met aan weerszijden Mendy en Carvajal. In het midden Kroos, Chouamini, Valverde en Bellingham, terwijl het duo Vinicius en Rodrigo de aanvalslinie van Madrid zal vormen.

In ruil daarvoor zal Xavi ook pronken met zijn klassieke elf. Het duo Araujo-Cobarce zal Ter Stegen beschermen tegen de aanvallers van Real Madrid, terwijl Cancelo en Kounde de flanken veilig zullen stellen. Op het middenveld moet Pedri rusten en zal Christensen De Jong en Gundogan vergezellen. In de aanval zal het gebruikelijke trio van Lamine Yamal, Lewandowski en Rafinha proberen de solide verdediging van Real Madrid te schaden.

kroeg. de
updaten