Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ramzan Kadyrov bedreigt Polen: “Je kunt maar beter je wapens terugkrijgen!”

“Je kunt maar beter je wapens en je huurlingen terugnemen. De Tsjetsjeense dictator en grote bondgenoot van Vladimir Poetin Ramzan Kadyrov bedreigde Polen, Die Kiev actief ondersteunen Tijdens de Russische aanval blijkt uit een woensdag vrijgegeven video.

Oekraïne is een gesloten zaak. Ik vraag me af over Polen…”, stelt Ramzan Kadyrov in dit fragment dat op woensdag 25 mei door BBC-journalist Frances Scar is gepubliceerd en gerapporteerd door BFMTV.

De Tsjetsjeense leider stelt: “Na Oekraïne, als het bevel is uitgevaardigd, zullen we u in zes seconden laten zien waartoe we in staat zijn.”

“Je kunt maar beter je wapens en je huurlingen meenemen en je excuses aanbieden aan onze ambassadeur. We laten dit niet passeren. Houd dat in gedachten”, besluit hij, verwijzend naar de grote voorraad wapens die Warschau aan zijn bondgenoot Kiev heeft overgedragen.

Van de Europese landen die Oekraïne hebben geholpen, neemt Polen het voortouw. Eind april leverde het land 1,6 miljard dollar aan wapens aan zijn buurland en nam het bijna 3,5 miljoen Oekraïense vluchtelingen op. Warschau gaf in april toe dat het door de Sovjet-Unie ontworpen T-72-tanks naar Oekraïne had gestuurd, maar specificeerde niet hoeveel.

Vladimir Poetin houdt hem aan het hoofd van Tsjetsjenië, een republiek die deel uitmaakt van de Russische Federatie, en Ramzan Kadyrov leidt zijn staat met ijzeren vuist. Tsjetsjenië staat bekend als een van de ergste dictaturen ter wereld. Sinds het begin van de Moskouse aanval op Oekraïne, “Kadyrovtsy” Tsjetsjeense soldaten rechtstreeks op bevel van de dictator. Samen met de Russen vechten. Andere Tsjetsjeense overlopers kozen ervoor de wapens op te nemen om Oekraïne te steunen.

READ  Levende vaccinatie: 10 miljoen Fransen kregen twee doses