Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Raket- en artillerievuur: Rusland en China voeren deze week gezamenlijke marine-oefeningen uit

Raket- en artillerievuur: Rusland en China voeren deze week gezamenlijke marine-oefeningen uit

Rusland en China houden van 21 tot 27 december gezamenlijke marine-oefeningen, zei het Russische ministerie van Defensie maandag.

Deze oefeningen, die sinds 2012 elk jaar plaatsvinden, omvatten: Raketten en artillerie In de Oost-Chinese Zee, aldus het ministerie.

Het hoofddoel van deze oefeningen is het versterken van de maritieme samenwerking tussen Rusland en China en het handhaven van vrede en stabiliteit in de regio Azië-Pacific.

Geleden Rusland viel Oekraïne binnen In februari probeerde Moskou zijn politieke, defensieve en economische banden met Peking aan te halen en beschouwt de Chinese leider Xi Jinping als een bondgenoot tegenover het Westen.

Rusland en China tekenden een “onbeperkt” strategisch partnerschap enkele dagen voordat Moskou in februari zijn grootste landinvasie in Europa lanceerde sinds de Tweede Wereldoorlog. Maar Peking heeft sindsdien zijn bezorgdheid geuit over de acties van Rusland in Oekraïne.

Moskou zei dat vier van zijn schepen aan de oefeningen zouden deelnemen – waaronder de Varyag-raketkruiser – en zes aan Chinese zijde..

De Russische schepen verlieten maandag de haven van Vladivostok in het Verre Oosten om deel te nemen aan de oefeningen, die woensdag beginnen.

READ  CIA-directeur William Burns bezocht Peking in mei