Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Radio France is verheugd zijn audioprogrammering te privatiseren

“De app Radio France is eind 2021 Apple Podcasts gepasseerd!” Sibyle Veil, CEO van Public Broadcasting Group, verwelkomt de columns Van weerkaatsing. En met een goede reden: om zijn app te promoten, heeft Radio France de kraan dichtgedraaid voor openbare streams, die worden geïndexeerd door Apple en zelfstandige apps.

Met 93,4 miljoen luisteraars in december is de openbare dienst goed voor meer dan de helft van de Franse sector. Radio France heeft echter aanzienlijke beperkingen opgelegd aan de luisteromstandigheden op Apple Podcasts, waarvan de referentiecatalogus wordt overgenomen door onafhankelijke apps zoals bewolkt En pocket cast.

Frankrijk Radio-applicatie.

De diepte van de streams hangt nu af van de frequentie van de uitzendingen. Op Spotify bijvoorbeeld, Radio France verspreidt dagelijkse uitzendingen gedurende een week en wekelijkse uitzendingen gedurende een maand, waardoor deze periode oploopt tot drie maanden voor inhoud gerelateerde “Bestrijding van verkeerde informatie”.

Op Apple Podcasts lijkt de groep een maand lang de dagelijkse shows voorbij te hebben laten glippen. In ieder geval eindigt de uitzending altijd met een audioclip die uitnodigt om… de Radio France-app te gebruiken! Verwacht niet dat je sommige afleveringen opzij zet voor later, in ieder geval niet in Apple Podcasts of Spotify.

Om het nog erger te maken, verschijnen afleveringen vaak enkele uren nadat ze in de app zijn uitgezonden, soms met valse metadata of slecht geknipte advertenties. Radio France hoeft de ervaring van andere platforms echter niet te onderschatten om de toepassing ervan te promoten.

Dezelfde podcast staat in de Apple Podcasts-app. Let op de afwezigheid van de laatste aflevering, de beperkte datum en de trailer aan het einde van de lijst met beschikbare afleveringen.

Goed gepresenteerd, biedt thematische keuzes, drijft minder bekende shows en laat je duidelijk live naar de radio luisteren. Binnen drie jaar heeft het zich gevestigd als een echt platform voor openbare diensten, dat ook inhoud van Radio Arte en RFI bevat, evenals podcasts van INA.

READ  Hacker onthult lijst met bankgegevens, 40.000 Fransen betrokken

We hebben ons platform geïnstalleerd.Sybil zegt tegen Phil dat je in beroep wilt gaan “De distributie beheersen” Door een machtsevenwicht tot stand te brengen met Internationale techgigant Een appel. De podcast is echter een open medium gebaseerd op de RSS-standaard, die Radio France helpt deconstrueren en privatiseren.

Na een handvol overnames lanceerde Spotify zijn eigen productie-, inkomsten- en distributietools Exclusieve audio-inhoud. Het Zweedse bedrijf is nu geïnteresseerd naar een audioboek, terwijl Audible dubbelklikt op ‘originele podcast’-advertenties.

Thematische selectie, live en zenders beschikbaar in de Radio France-app.

Programmatische reclame en algoritmische selectie, die de gedrukte media tot een succes en een mislukking hebben gemaakt, hervormen de distributie van podcasts. Zelfs Apple, dat enorm heeft bijgedragen aan de opkomst van ondersteuning, Hij lijkt geneigd om op te geven Zijn positie als neutrale acteur.

Ja Radio Frankrijk “Geïnstalleerd” Haar platform is dat ze een stukje van de taart wil. In december ondertekende de openbare groep een distributie- en bonusovereenkomst met het Franse platform Sibel. Nu gesproken door Laurent Frisch, Director of Digital and Production bij Radio France podcast media tijdlijn.

“Het eerste wat we hebben is de inhoud”, concludeert Sibyle Veil terecht. De promoclip is er trots op te worden ingevoegd in alle door Apple gedistribueerde streams Tien jaar archieven. En “Anderhalf miljoen afleveringen”. Back-catalogus is bedoeld om inkomsten te genereren met openbare diensten.