Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Radeon RX 7000: Een week voor de aankondiging, het belangrijkste punt van de geruchten

AMD houdt zijn “Together We Make Games”-conferentie op zijn YouTube-kanaal op 3 november om 22.00 uur. Het bedrijf onder leiding van Lisa Su zou daar zijn nieuwe serie grafische consumentenkaarten moeten introduceren, de Radeon RX 7000. Volgens verschillende geruchten uit doorgaans betrouwbare bronnen zal deze serie als eerste een chiplet-aanpak aanbieden. Dus, net als bij zijn Ryzen-processors, kan AMD een grafische chip aanbieden met verschillende blokken: een met de GPU, de console en alle beheerblokken, en een andere met het grafische geheugen en Infinity Cache.

Een interessante benadering zal niet de enige nieuwigheid zijn. AMD is van plan om de grafische prestaties aanzienlijk te verbeteren. Dit vereist de integratie van een groot aantal rekenmodules met 10752 streamprocessors op de Radeon RX 7900 XT en tot 12288 SP op de Radeon RX 7950 XT. Recente geruchten wijzen ook op de mogelijkheid van een naamswijziging met de terugkeer van de XTX-naam – die is verlaten sinds de Radeon X1900 XTX 2006 – in ieder geval voor het meer high-end model dat de naam Radeon RX 7900 XTX zal aannemen. Om op veel GPU-computers te passen, zal AMD een 5nm-graveerproces gebruiken, net zoals Nvidia dat doet in de GeForce RTX 40.

Aan de kant van het grafische geheugen zullen de twee high-end modellen 20 tot 24 GB GDDR6 grafisch geheugen (320 of 384-bit bus) integreren. Alles werkt op een vermogen van respectievelijk 330 en 420 watt. Net als Nvidia is AMD in de verleiding gekomen om het stroomverbruik te schrappen. Aan de andere kant mogen nieuwe Radeons geen PCIe 5 12VHPWR-voedingsconnector bevatten. Dit zal het AMD-marketingteam ongetwijfeld wat speelruimte geven om te praten over de weinige tegenslagen die Nvidia heeft ervaren op de GeForce RTX 4090.

READ  DeepMind leerde kunstmatige intelligentie om kernfusie te beheersen

Stel 3 november om 22.00 uur in Digitaal Om deze advertenties te extraheren.

Adverteren, uw inhoud gaat hieronder verder