Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Qualcomm M1-chip voor op concurrentie binnen negen maanden

Tot nu toe hebben door Qualcomm ontwikkelde computerchips hun klanten niet echt gevonden. Een Windows-release voor ARM is geen vereiste geworden, hoewel de Snapdragon 8cx-chipset in december 2018 werd onthuld. Gezamenlijk werken met Microsoft aan de SQ1- en SQ2-chips voor de Surface X leverde niet het verwachte resultaat op.

Qualcomm is immers van plan om Apple-bloembedden te laten lopen met een chip die zou kunnen pronken met de SoC’s die de Cupertino-fabrikant versloeg. Tijdens de aandeelhoudersdag gaf de oprichter een update over de ontwikkeling van het toekomstige on-chip-systeem, dat de prestatiebenchmark voor Windows-pc’s moet worden.

Qualcomm wil de leiding nemen op het gebied van batterijduur en prestaties op de lange termijn, wat klinkt als een oorlogsverklaring aan Apple en de M1-chips waarvan is bewezen dat ze op beide gebieden werken. Het bedrijf heeft er alle vertrouwen in dat de innovaties die in deze SoC zijn ingebouwd ook ten goede zullen komen aan de mobiele apparaten, de automobielsector en datacenters.

De eerste exemplaren van deze wonderchip worden over negen maanden geleverd, terwijl de eerste volledig uitgeruste computers in 2023 beschikbaar zullen zijn. Als Qualcomm te optimistisch is, komt dat omdat het gebaseerd is op technologie die is ontwikkeld door de Apple-afgestudeerden die Nuvia hebben opgericht. Deze startup was al eerder begonnen met het ontwikkelen van chipsets voor servers Qualcomm steekt haar hand in de portemonnee.

Qualcomm belooft een chip zo krachtig als de M1 in Macs, met

Qualcomm belooft een chip zo krachtig als de Mac’s M1, met de hulp van oude Apple

Een overname maakte niet iedereen blij bij Apple, aangezien de fabrikant een klacht indiende tegen Nuvia wegens het schenden van zijn niet-concurrentiebedingen. De toon is snel Gemonteerd in de torens tussen de twee bedrijven.

Ondertussen blijven Qualcomm en Apple samenwerken, waarbij de eerste 5G-chips aanbiedt aan de laatste. houd kan Verloopt in 2024, wanneer Apple zijn eigen modem en alleen deze modem kan gebruiken. De leveringen van Qualcomm kunnen echter sneller worden verminderd naarmate de interne chip evolueert: de groep verwacht dat tegen 2023 (i.e. iPhone 15?) 20% van het totale aantal Apple-smartphones.

Qualcomm X55-modem gebruikt in alle iPhone 12s-apparaten.

Het geleidelijke verlies van deze enorme klant betekent dat Apple op de lange termijn slechts een percentage zal vertegenwoordigen.” nummer een van Qualcomm’s “chip”-activiteiten tegen het einde van het fiscale jaar 2024 (met een gewicht van $ 27 miljard in 2021). Wel kan de oprichter rekenen op andere fabrikanten die modems blijven gebruiken, zoals Xiaomi, Oppo en Vivo.

READ  Dit is waarom je Windows op je pc moet updaten - Ouest-France Evening Edition