Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pyrénées Orientals: Perpignan-danseres Sacha Meunier, 12, wint seizoen 9 van Prodiges

Tijdens de finale van France 2 explodeerde het scherm Prodiges, dat jong talent uit de wereld van de klassieke cultuur opdraagt, Sacha Meunier, 12, danseres van de Synopsys-school in Perpignan.

Het negende seizoen van Prodiges op France 2, dat jonge talenten wijdt aan zang, muziek en klassieke dans, beleefde zijn finale op donderdag 29 december 2022. De winnaar heet Sacha Meunier, de 12-jarige danseres en.. Perpignan!

Lees ook:
Perpignan: Sacha Meunier, 12, rijzende dansster en finalist op donderdag’s Prodigies

Lees ook:
Perpignan: Sasha, 12, van de balzaal tot de set van Prodiges op France 2

Op jonge leeftijd afgestudeerd aan de Synopsys School of Dance in Perpignan, ervaren in wedstrijdpraktijk met haar gratie, vaardigheid in pantoffels en tutu, al gekroonde titels (titel 1dr staande in klassieke dans tijdens de Europese Finale van de Young Grand Prix America 2021 in het bijzonder), klom ze naar de hoogste trede van het podium onder de ogen van een deskundige jury: sopraan Julie Fox, celliste Gautier-Capuson en ballerina en choreografe. Marie Claude Petragala. Laatstgenoemde, gefascineerd door haar aanwezigheid en technische bekwaamheid, wil bovendien graag haar ontwikkeling in de danswereld volgen.

Een subsidie ​​van 10.000 euro

Sacha Meuniers “Wonder van het jaar 2022” werd ingewijd voor 3,7 miljoen kijkers, onder leiding van gastheer Faustine Pollaert, en voor twee andere jonge dansers: Lea, 13, en Esteban, 15. Oud. Maar de hoogste titel werd veiliggesteld na een laatste test tegen de winnaars van de categorieën Vocaal, Sora (9 jaar) en Instrument, Matt (13 jaar).

Als vierdejaars studente aan het College Jeanne d’Arc in Perpignan, wiens levens- en schoolritmes zijn gearrangeerd en 10 uur per week mag dansen, onderscheidde ze zich in de live-versie van Sinéad O’Connors “Nothing Compares 2U”, gespeeld door het Divertimento Orkest en Dmitri Sjostakovitsj’ Wals nr. 2, een geluksstuk waarmee hij zich kwalificeerde voor de finale.

READ  "Whoa! Shut up!": Claire Chazel ergert zich aan Luc Ferry in de hedendaagse kunst

Aan het einde van de wedstrijd won Sacha Meunier, een leerling van Octavia Escor, een studiebeurs van 10.000 euro. Deze jonge ster is niet klaar om te stoppen met schijnen.

“Een van de mooiste illustraties van de synopsys-filosofie”

“Het is zo’n eer om Sasha deze editie van de Prodiges te zien winnen! Ze wordt van jongs af aan gecoacht door Synopsis Danse en is een van de mooiste voorbeelden van de filosofie van het programma: kinderen die een pre-professionele training willen volgen terwijl ze nog natuurlijk opgeleid blijven in hun geboorteplaats, om hun mening te veranderen als ze dat willenIsabelle Vergne, directrice van Synopsys Dance, is getuige van de school die de ontwikkeling van Sacha Meunier heeft meegemaakt sinds zijn drie jaar op de dansvloeren. We feliciteren Sasha en wensen haar veel plezier met dansen: we zullen er altijd zijn om haar in de toekomst te begeleiden als ze dat wil! “