Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Puin van Sovjetraketten valt 42 jaar na het opstijgen op de grond

De machine werd in 1980 de ruimte in gestuurd en was oorspronkelijk belast met het lanceren van een monitoringsatelliet, voordat hij in een baan om de aarde werd achtergelaten.

Geschreven door Le Figaro

gepubliceerd updaten

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Een Russische raket (illustratieve foto). Denis Sinjakov/AFP

eindeloze herfst. wrak een raket De Sovjet Vostok-2M Blok E stortte maandag, 42 jaar na het opstijgen, op de grond, meldden onze Amerikaanse collega’s. Forbes Dinsdag 21 februari.

De machine werd in 1980 de ruimte in gestuurd en was oorspronkelijk belast met het lanceren van een monitoringsatelliet, voordat hij in een baan om de aarde werd achtergelaten. Deze maandag om 11:16 uur Franse tijd viel de trap van deze raket, die bijna anderhalve ton weegt, zo naar beneden.Het is niet gedisciplineerdDat stelt de Amerikaanse astrofysicus Jonathan McDowell, lid van het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Lees ook – Ruimteverovering: de droom van Europese bemande vluchtvooruitgang

Geen schade tot nu toe

Het wrak stortte neer in de buurt van Nova Zembla, de Russische archipel in de Barentsz- en Kara-zee – een gebied van meer dan 90.000 vierkante kilometer, bewoond door slechts 2.000 mensen. Voorlopig geen schade, geen slachtoffers: als sommige van de raketresten door hun gewicht zouden ontsnappen en de atmosfeer zouden binnendringen, zou de overgrote meerderheid waarschijnlijk in de Noordelijke IJszee terechtkomen.

Hoewel veel moderne raketten zijn uitgerust met stuwraketten waarmee ze kunnen worden bestuurd om een ​​gecontroleerde val in de atmosfeer mogelijk te maken, was dit destijds niet het geval – het had de voorkeur Verlaat het ruimtevaartuig in een baan om de aarde. naar ForbesBovendien kan de vernietiging van deze raket als goed nieuws worden beschouwd: de val ervan maakt het mogelijk om de baan van de aarde tot een minimum te beperken en toekomstige botsingen met ruimtevaartuigen te voorkomen.

Zie ook – Space: De Vega-C-raket van Arianespace verdween 10 minuten na de lancering

READ  Het virus tast de nieren van de kat aan en kan op mensen worden overgedragen