Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

PSV Eindhoven behaalde onder leiding van Peter Bosz de grootste uitoverwinning uit zijn geschiedenis en komt steeds dichter bij de titel

PSV Eindhoven behaalde onder leiding van Peter Bosz de grootste uitoverwinning uit zijn geschiedenis en komt steeds dichter bij de titel

PSV Eindhoven, dat een uitzonderlijk seizoen kende in de Eredivisie, boekte donderdag een 8-0-zege op Heerenveen. De ploeg van voormalig Lyon-coach Peter Bosz werd bijna landskampioen.

Historische vernedering. PSV Eindhoven behaalde donderdag tijdens de 31e speelronde de grootste overwinning uit zijn geschiedenis in de Nederlandse competitie in Stadion Heerenveen (0-8). Maar de trip was geen formaliteit tegen een ploeg die op de tiende plaats staat in het klassement PSV Eindhoven slaagde er tussen 2011 en 2022 niet in om op dit terrein een overwinning te behalen. Maar donderdag veranderde het al snel in een vernederende nederlaag door in vier minuten tijd de eerste drie doelpunten te maken (Gus Till zevende, Malik Tillman negende en elfde).

Bosz heeft er een bijna onoverwinnelijk team van gemaakt

Het festival werd voortgezet door Gus Till (30), Joey Firman (44), Johan Bakayoko (52), Luuk de Jong (71) en Patrick van Aanholt (83). Deze eenzijdige avond demonstreerde de verbazingwekkende dominantie van de ploeg van Peter Bosz in het toernooi. De Nederlandse technicus, die afgelopen zomer werd aangesteld acht maanden na zijn ontslag bij Lyon (2021-2022), heeft een uitzonderlijk eerste seizoen achter de rug en wordt binnenkort beloond met de 25e titel in de geschiedenis van de club. Deze wedstrijd is nog niet officieel, want Feyenoord Rotterdam won later op de avond bij Go Ahead Eagles (1-3).

Maar de kroning zal PSV niet ontgaan, dat met negen punten voorsprong op Rotterdam en met nog drie dagen te gaan een grotendeels positief doelsaldo (+86 vs. +56) heeft. Fans van PSV Eindhoven die de reis maakten, vierden dit door in de verlenging vuurwerk af te steken, waardoor de wedstrijd tijdelijk moest worden gestaakt. Hier kon eindelijk een einde aan komen. Vervolgens kregen de spelers van PSV Eindhoven een heldenonthaal en een wolk van rook en vuurwerk toen ze de hele nacht terugkeerden naar de stad.

READ  Stravius, Domirk, Bouchard... Zes professionele atleten onthullen openlijk hun homoseksualiteit

“Een moment van waar genot”

Tijdens de kaart op donderdag overschreed het team de grens van 100 doelpunten, scoorde (103) in de competitie en presenteerde ook de beste verdediging (17 doelpunten tegen). Ze droomden er al lang van om het seizoen mogelijk ongeslagen in de competitie af te sluiten voordat ze eind maart verloren van NEC Nijmegen (3-1). Een van zijn vier nederlagen dit seizoen in alle competities was tegen Borussia Dortmund, wat zijn vertrek uit de achtste finales van de Champions League bezegelde.

“Ik heb het me nog niet gerealiseerd”, zei Buss na de wedstrijd tegen ESPN. “Ik ben hier om te delen. Hier maak ik een foto naast de tuinen, dat is wat ik wil. Oui, het is heel bijzonder. Dit moment van de meest betrouwbare plek komt eraan. (…) Ik ben hier om het gemakkelijk te maken om te verkennen.” Hij kwam bij deze club. Deze club heeft een aantal geweldige activiteiten. Een deel van de filosofie is de AGOVV binnengekomen (Apeldoor, dit is de eerste club die de wereld betreedt.) “Mijn pad.”

Belangrijkste artikelen