Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Prins Charles zal de koningin vervangen tijdens de troonrede

Prins Charles zal de koningin vervangen tijdens de troonrede

Het is de eerste keer in meer dan zestig jaar dat de koningin de Troonbrief, geschreven door de regering om haar prioriteiten vast te stellen, niet heeft gelezen. De toespraak wordt dinsdag gehouden in het Parliament House in Londen.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

Voorzichtigheid of veiligheid. Buckingham Palace maakte maandagavond 9 mei bekend dat koningin Elizabeth II de Throne Address in het Londense parlement, een plechtige bijeenkomst van de Britse democratie, zal missen en zal worden vervangen door prins Charles. “De koningin heeft nog steeds af en toe mobiliteitsproblemen en heeft, na overleg met haar artsen, met tegenzin besloten niet deel te nemen aan de Troontoespraak.”Dat meldt het paleis in een verklaring.

Het is de eerste keer in meer dan zestig jaar dat de koningin de Troonbrief, geschreven door de regering om haar prioriteiten vast te stellen, niet heeft gelezen. Het is ook de eerste keer dat prins Charles, de troonopvolger, haar plaats inneemt. Koningin Elizabeth II heeft deze datum slechts twee keer gemist tijdens haar regeerperiode, toen ze in 1959 en 1963 zwanger was. Ze is nu 96.

Deze afwezigheid, het jaar van de viering van het 70-jarig platina-jubileum op de troon, markeert een nieuwe symbolische fase in de geleidelijke overgang van koninklijke taken naar prins Charles, die haar al enkele jaren in het buitenland vertegenwoordigt.