Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Prins Charles toont zijn aquarellen in Londen zonder enige illusies over de kwaliteit ervan

Hij deelt zijn passie voor schilderen met Churchill. De erfgenaam van de kroon schildert al vijftig jaar landschappen. Vooral die in Schotland en koninklijke residenties. Het is de eerste keer dat hij zoveel werken aan het publiek presenteert.

Tussen alle grillen prins Charles, erfgenaam van de Britse kroon, aquarel is een van de oudste. Momenteel toont hij er 79 in Londen, op de exacte locatie van een gerestaureerde 19e-eeuwse kapel.

Het is de belangrijkste tentoonstelling van zijn werk tot nu toe. Al bijna vijftig jaar schildert Prince het buitenleven waar hij van houdt, Schotland, de koninklijke residenties… en zijn reizen zijn ook een inspiratiebron, van Zwitserland tot Tanzania via de Provence en Griekenland.

Zelf koos hij tot 14 februari de aquarellen voor de tentoonstelling, gepresenteerd per locatie en land. We reizen van de besneeuwde Schotse bergen naar Wales, van Dentelles de Montmirail in de Provence naar Monte Athos In Griekenland en zelfs Transsylvanië (Roemenië). De penselen en . van prins Kloster werden ook vereeuwigd St. Moritz in Zwitserland, of Barrow Castle in het zuiden van Frankrijk.

De 73-jarige prins geniet van de bergen, rivieren en zee, met een bijzondere interesse in een Schotse berg, Beinn a’Bhuird, die verschillende keren op verschillende tijdstippen van het jaar vanuit wisselende hoeken is geschilderd.

Hij koos voor aquarel omdat hij het vond “onvoldoende beeld”Legt uit in tekst weergegeven met zijn werken in Garrison Church, Belgravia. “Het vereist een intense focus en daarom een ​​van de meest ontspannende en therapeutische oefeningen die ik ooit heb gekend., hij voegt toe. Het brengt me naar een andere dimensie en revitaliseert de delen van de ziel die andere activiteiten niet kunnen bereiken.”

Hoewel sommige van zijn aquarellen delicaat zijn, zegt hij dat hij dat nooit heeft gedaan “geen illusies” op zijn kwaliteit. “Maar het zijn mijn eigen vorm van fotoalbums en daarom zijn ze erg belangrijk voor mij.”

In de loop der jaren vond hij tijd om 680 aquarellen te schilderen, soms ondertekend door AG Carrick, een pseudoniem gemaakt op basis van de initialen van twee van zijn andere voornamen Arthur en George, en zijn bijnaam Earl Carrick.

READ  Joss Whedon revient sur ses beschuldigingen en dézingue des acteurs du film

Afstamming van artiesten

Prins Charles komt uit een “De afstamming van de kunstenaars”En Rosie Alderton, curator van de tentoonstelling, bevestigt, herinnerend aan de schilderijen van haar vader Prins Philip, evenals aquarel en afbeeldingen koningin Victoria (1819-1901).

Er is nooit een aquarel van prins Charles te koop geweest, maar sommige, die in lithografische vorm zijn gereproduceerd, kunnen online voor duizenden ponden worden verkocht. Een paar litho’s werden ook verkocht op Highgrove Manor. Alle verkoopwinsten worden gedoneerd aan: Prins StichtingZegt Rosie Alderton, die de show of zijn goede doelen organiseerde. In de loop der jaren hebben deze verkopen naar verluidt enkele miljoenen ponden gegenereerd, volgens Dagelijks telegram.

In 1998 werden al vijftig aquarellen van prins Charles getoond in Hampton Court Palace, ter gelegenheid van zijn vijftigste verjaardag, en nog eens dertig in 2018 door het Australian National Museum op zijn zeventigste verjaardag.

Sinds 2019 heeft de prins het zo druk met zijn koninklijke taken, dat hij geen tijd meer heeft voor aquarellen. Zal hij die hebben als hij koning is? Rose Alderton “hoopvol” omdat ze zei, “Zijn werken zijn echt charmant.”.