Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

President Salome Zurabishvili veroordeelt de “schurkenstaat in een tijd waarin over onze Europese toekomst wordt beslist”

President Salome Zurabishvili veroordeelt de “schurkenstaat in een tijd waarin over onze Europese toekomst wordt beslist”

gepubliceerd

Videolengte: 10 minuten.

Frankrijk
Artikel geschreven door

Deze pro-westerse vrouw, die kritisch staat tegenover de regering van haar land maar wier bevoegdheden beperkt zijn, beantwoordde donderdagavond vragen van franceinfo.

“Het Georgische volk is pro-Europees en ze zijn vanavond niet begonnen.” Naar aanleiding van een vraag van franceinfo, donderdag 9 maart lDe Georgische president Salome Zurabishvili gaf commentaar op twee dagen van protesten in deze voormalige Sovjetrepubliek van de Kaukasus om een ​​repressieve wet aan de kaak te stellen die de regering eerder vandaag had opgegeven. “Morgen wordt de wet formeel ingetrokken in het parlement.”zei het staatshoofd. “Het is een schurkenstaat in een tijd waarin onze Europese toekomst vorm wordt gegeven”, vervolg cDeze pro-westerse vrouw is kritisch over de regering van haar land, maar haar bevoegdheden zijn beperkt.

De Georgische regering is ervan beschuldigd wetgeving te willen invoeren die is geïnspireerd op het Russische model voor de classificatie ervan “buitenlandse agenten” Ngo’s en media krijgen meer dan 20% van hun geld uit het buitenland, op straffe van een boete. “Ik heb aangegeven dat ik een veto zal uitspreken over elke nieuwe wet die indruist tegen de geest van de 12 aanbevelingen die de Europese Unie ons heeft gedaan om de status van kandidaat-lidstaat te verkrijgen. [à l’entrée dans l’UE]noodzakelijk voor de toekomst van Georgië.gecontroleerd.

De Europese Unie, die Oekraïne en Moldavië de status van kandidaat-lidstaat verleende, eiste dat Georgië verschillende hervormingen zou doorvoeren voordat het een vergelijkbare status zou krijgen. “Het feit dat Georgië geen kandidaat-status heeft gekregen, was een soort waarschuwinggeanalyseerd Salome Zurabishvili. YuEen tweede weigering zou dramatisch zijn voor Georgië. Dit zou zeer gevaarlijk zijn omdat Rusland Georgië zou kunnen beschouwen als een grijs gebied waarin Europa en het Westen minder geïnteresseerd zijn. Strategisch gezien zou Georgië deze keer de status van kandidaat-lidstaat moeten krijgen.De Georgische president drong aan.

READ  Het congres heeft het klimaat- en gezondheidsplan van Joe Biden aangenomen