Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Joe Biden gebruikt het begrotingsdebat om zijn tegenstelling met de Republikeinse Partij te verdiepen

Joe Biden gebruikt het begrotingsdebat om zijn tegenstelling met de Republikeinse Partij te verdiepen

Het Witte Huis heeft deze week al lang op de agenda staan. Donderdag 9 maart is Joe Biden van plan zijn begrotingsvoorstellen te presenteren, tijdens een reis naar Philadelphia. Een indicatief plan met partijdige doelen dat de tegenstelling met de Republikeinse Partij probeert te verdiepen. In een column gepubliceerd in De New York TimesOp 7 maart, toen in een persbericht van het Witte Huis, deed hij zich voor als de Amerikaanse president als verdediger van de federale staat, beschermer van de meest kwetsbare mensen, vooral de ouderen. Anderhalf jaar voor de presidentsverkiezingen heeft Joe Biden zijn dromen van nationale verzoening opzij gezet. Het tweede deel van zijn ambtstermijn wordt niet aangekondigd met het teken van de olijftak, maar presenteert zich als een confrontatie met de Republikeinen die het Huis van Afgevaardigden controleren.

Joe Biden wil van de begroting een botsing maken tussen twee visies op Amerika en twee opvattingen over zijn kernwaarden. En dit is weten dat de voorstellen van het Witte Huis geen kans maken om in het Congres te worden goedgekeurd. Ze zullen het daglicht niet zien., vatte de Republikeinse leider van de Senaat Mitch McConnell (Kentucky) samen. Maar ze werken aan het uitstippelen van de koers die Joe Biden voor de Verenigde Staten voor ogen heeft, terwijl hij wacht op de mogelijke aankondiging van zijn kandidatuur in de komende maanden. Ze zetten ook Republikeinen, die een bezuinigingskuur steunen, op tegen de noodzaak om de bezuinigingen die ze eisen te definiëren.

Verwijzend naar de dreiging, vooral dit jaar verwacht, van shutdown (sluiting van niet-essentiële functies van de federale staat), als gevolg van het uitblijven van een verhoging van het schuldenplafond deze zomer, daagt Joe Biden de Republikeinen uit om een ​​samenhangend plan te presenteren.

READ  Minstens 11 mensen kwamen om en ongeveer 100 raakten gewond bij een treinongeluk
Lees ook: Het materiaal is gereserveerd voor onze abonnees In de Verenigde Staten heeft het Huis van Afgevaardigden de vergeldingsactie van Trump ongedaan gemaakt

De Amerikaanse schuld bedroeg eind december 2022 meer dan 31.000 miljard dollar (29.000 miljard euro), terwijl het in 2000 iets minder dan 6.000 miljard bedroeg, volgens een recent gepubliceerd artikel in de Britse krant The Guardian. De New York Times. Deze toename, waaronder presidentiële regeringen van twee Republikeinen en twee Democraten, werd veroorzaakt door belastingverlagingen, oorlogen, economische stimulansen en hogere kosten voor pensioenen en gezondheidsprogramma’s., somt het dagelijkse op. De Republikeinen, die weigeren de verantwoordelijkheid van Donald Trump voor deze schuldenverdieping te noemen, hebben besloten een machtsevenwicht aan te gaan met het Witte Huis: ze verwerpen elke verhoging van het plafond waardoor de staat kan lenen zonder noemenswaardige bezuinigingen. Maar welke?

Je hebt nog 59,06% van dit artikel te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.