Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Premier Naftali Bennett zal niet deelnemen aan de komende parlementsverkiezingen

Wat de uitkomst van de komende verkiezingen ook zal zijn, Naftali Bennett zal geen deel uitmaken van de toekomstige Israëlische regering. De huidige premier heeft woensdag 29 juni aangekondigd dat hij geen kandidaat zal zijn voor de vijfde parlementsverkiezingen in minder dan vier jaar in Israël.

Het is kort geleden aangekondigd ontbinding van het parlement Dat zou de weg vrijmaken voor vervroegde verkiezingen. Aanvankelijk waren de Israëlische wetgevers van plan om dinsdag en woensdag een reeks wetten aan te nemen voordat ze de Knesset ’s avonds zouden ontbinden, maar de discussies gingen woensdagavond door; De stemming over de oplossing is uitgesteld tot donderdag.

Lees ook: Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Israël bereidt zich voor op de vijfde verkiezingen in minder dan vier jaar

In juni 2021 schreven de heer Bennett en het huidige hoofd van de diplomatie, Yair Lapid, een pagina in de geschiedenis van Israël door een coalitie van acht partijen samen te brengen, waaronder voor het eerst een Arabische formatie. Deze coalitie had Benjamin Netanyahu voor de twaalf opeenvolgende jaren aan de macht uitgeschakeld.

Een jaar later verloor de coalitie haar meerderheid in de Tweede Kamer. De heer Bennett gooide vorige week de handdoek in de ring toen hij zijn voornemen aankondigde om de Knesset te ontbinden en nieuwe verkiezingen uit te schrijven.

Sinds deze verrassende aankondiging staat Israël bol van de geruchten. Oppositieleider Netanyahu (Likud, rechts) probeerde coalitiewetgevers te verzamelen om een ​​partij te vormen “alternatieve regering” En zo de positie van premier terug te krijgen zonder dat er verkiezingen komen. Maar deze pogingen waren niet succesvol en een parlementaire commissie werkte de nacht van maandag op dinsdag door om het parlement op woensdag te ontbinden.

READ  Trotsmars in Frankrijk: beveiliging versterkt na schietpartij in homobar in Oslo

Yair Lapid gaat tijdelijk werken

Na de ontbinding zal de heer Bennett plaats maken voor de heer Lapid. Hun regeerakkoord voorzag in machtsdeling, inclusief een clausule dat de heer Lapid tijdelijk zou dienen totdat een nieuwe regering werd gevormd als de Knesset werd ontbonden. Zijn kantoor zei dat Bennett de titel van waarnemend premier de komende maanden zou behouden.

‘Wat we vandaag nodig hebben, is terugkeren naar het concept van Israëlische eenheid en ons niet laten verdelen door duistere krachten’, zei meneer Lapid vorige week. Deze voormalige topjournalist, die tien jaar geleden de centristische Yesh Atid-partij (“er is een toekomst” in het Hebreeuws) oprichtte, zal snel zijn troepen moeten inzetten om de verkiezingen te laten strijden.

Hij is het die medio juli de president van de Verenigde Staten, Joe Biden, zal verwelkomen op zijn eerste tour door het Midden-Oosten sinds zijn aankomst in het Witte Huis.

De wereld met AFP