Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Prachtig uitzicht op de Melkweg onthuld door de laatste maansverduistering

[VIDÉO] Misschien vind je deze partnerinhoud ook leuk (na reclame)

De totale maansverduistering van dit weekend leidde tot verbluffende beelden die werden gepost door astronomiehobbyisten en professionals. Het spektakel was voor een kort moment zelfs nog luxer, de eclips bood waarnemers een prachtig uitzicht op de Melkweg, speciaal vastgelegd door de Gemini Southern Telescope, die zich in Chili bevindt.

Zoals sommige internetgebruikers hebben opgemerkt, kan de Melkweg de meeste zomeravonden worden bewonderd als je weg bent van nachten vervuiling helder. Het evenement van dit weekend is niet minder spannend. Om ongeveer 17.30 uur lokale Chileense tijd, toen de zon, de aarde en de maan perfect op één lijn stonden, was het donker genoeg voor de All-Sky Camera van de Gemini Telescope om een ​​direct beeld te krijgen van de verre gebieden van onze planeet. heelal.

Een telescoop van deze sterkte was echter niet nodig om van het uitzicht te genieten. Veel amateurastronomen zijn er ook in geslaagd om geweldige foto’s van onze melkweg te maken. Zelfs een Canadese fotograaf legde in één opname een prachtig panorama van de Melkweg en de aurora borealis vast.

Niet te missen evenement

Misschien ben jij een van degenen die maandag bij zonsopgang wakker werd om te genieten van een maansverduistering. In Frankrijk begon het evenement om 03.32 uur en de zonsverduistering werd totaal aan het einde van de nacht, van 05.29 uur, max. 6.08 uur – onze satelliet was op dat moment helemaal rood. Gelukkig waren de weersomstandigheden gunstig: de lucht was helemaal helder. Een paar uur later stond het web vol met afbeeldingen van het fenomeen, en hier is een kleine preview ervan:

READ  Eerbetoon aan Celine DeLoisarch
Linksboven: geschoten door Philippe Kontal van de Hérault-vallei om 04.36 uur; De zonsverduistering was slechts gedeeltelijk in dit gebied en de gloed kon niet worden waargenomen. Rechtsboven: geschoten door Marius Krokar uit Polen; De maan verschuilt zich achter de Tatra in het Karpatengebergte. Linksonder: geschoten door Jürgen K. Klimbeck uit Duitsland. Rechtsonder: Geschoten door Jon Krause, vanuit Space Coast, Florida. © Twitter / Philippe Contal / Mariusz Krukar / Juergen K. Klimpke / John Kraus

Het is interessant om een ​​helderwitte maan te zien die in de loop van de minuten een rode en uitgedoofde kleur aanneemt ”, Adverteer voor Huffington Post Florent Leveringeen astronoom van het PSL Observatorium in Parijs.

Ook het beeld van Justin Anderson is een omweg waard: deze Canadese fotograaf wist in één opname de gloeiende maan, de Melkweg en het noorderlicht te combineren. Zeer coole scène:

aurora maansverduistering
© Twitter / Justin Anderson (@AuroraJAnderson)

Passagiers van het International Space Station konden ook genieten van het evenement, maar vanuit een heel ander gezichtspunt. Samantha Cristoforetti, Italiaanse astronaut voor de European Space Agency, deelde een van haar foto’s op haar Twitter-account. Het is echter niet eenvoudig om een ​​foto te maken, want ondanks zo’n buitengewone plek om te observeren, belemmeren de zonnepanelen van het internationale ruimtestation het zicht, zei ze.

ISS maansverduistering
Maansverduistering vanuit het internationale ruimtestation. © Twitter / Samantha Cristoforetti (@AstroSamantha)

Een zonsverduistering onthult een ander tafereel

De videoclip met een glimp van onze eigen Melkweg, die op Twitter werd gedeeld door het Gemini Observatory-kantoor, was ook geweldig. Let op de aanzienlijke daling van de helderheid tussen 12 en 17 seconden:

De gebogen boog van onze melkweg is heel duidelijk zichtbaar zodra de maan “uitgaat”, en wordt dan weer onzichtbaar zodra de zonsverduistering voorbij is. We kunnen hem ook leuk vinden op deze twee schattige foto’s:

READ  39-jarige Amerikaan spreekt voordat hij sterft aan COVID-19
Maansverduistering in de Melkweg
Links: Een foto gemaakt door Emanuel Zwaznabar, waar de zonsverduistering domineert over Teide, een stratovulkaan op het eiland Tenerife. Rechts: Foto door James Bronker over de watervallen in Hambatore, Bolivia. © Twitter / Imanol Zuaznabar / James Brunker

De Melkweg is het zogenaamde smalle spiraalstelsel (wat betekent dat de “armen” van de spiraal niet uit het centrum komen maar uit een groep sterren die dit centrum doorkruisen). Vanaf de aarde gezien lijkt het op een groep sterren die een boog van ongeveer 30 graden vormt, aangezien ons zonnestelsel aan de rand van zijn schijfachtige structuur ligt. Helaas kunnen velen van ons het niet zien vanwege lichtvervuiling in stedelijke gebieden (wanneer de helderheid van de maan niet in strijd is met waarnemingen). Alleen de lucht van een landelijke, maanloze regio zou het mogelijk maken om zo’n spektakel te aanschouwen.