Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Positief voor Covid-19, een koppel ontsnapt uit een quarantainehotel en gearresteerd voordat het vliegtuig Nederland verliet

veertig? Zoveel voor hen! De Nederlandse gendarmerie maakte zondag bekend dat ze in Vliegtuig op Amsterdam Schiphol Airport Een koppel “ontsnapt” uit een hotel waar Zuid-Afrikaanse Covid-19-patiĆ«nten in quarantaine werden geplaatst. “De arrestaties vonden plaats terwijl het vliegtuig op het punt stond op te stijgen”, zei de Koninklijke Politie (gendarmerie) op Twitter, eraan toevoegend dat het paar was overgedragen aan de gezondheidsautoriteiten.

Die twee passagiers die zondag werden gearresteerd, behoorden tot 61 passagiers die zaterdag positief testten op Covid-19 nadat ze uit Zuid-Afrika waren vertrokken. Ze werden in quarantaine geplaatst in een hotel nabij de luchthaven. “De Omicron-variant is tot nu toe geĆÆdentificeerd In 13 positieve tests. Maar het onderzoek is nog niet afgelopen. “De nieuwe variant is te vinden in andere monsters”, zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) zondag.

Volgens de Nederlandse krant telegraafBeveiligers moeten er meestal voor zorgen dat mensen die getest zijn op Covid-19 in hun kamers blijven. Buiten kijkt de politie toe. Niemand weet nog hoe het stel uit het hotel is gekomen of hoe de agenten van hun ontsnapping vernamen. Nederlandse TV-zender Om 5 uur Naar verluidt zat het paar in een vliegtuig op weg naar Spanje toen ze werden gearresteerd.

Het onderzoek zal de omstandigheden van dit lek moeten uitwijzen. “Het is momenteel moeilijk om te weten of het paar zal worden vervolgd of niet”, aldus AT5. In theorie riskeert het koppel tot vier jaar cel voor het overtreden van de quarantaine.

READ  Fantastische video: 16-jarige surfer aangevallen door een haai in de hoofdstad