Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Positief geval voor de Omicron-variant geïdentificeerd in Réunion, de eerste in Frankrijk

Het eerste positieve geval van de Omicron-variant werd waargenomen in Frankrijk, op het eiland Réunion. Andere “mogelijke” gevallen worden nog bestudeerd.

Een positief geval van de Omicron-variant van het coronavirus, dat zich wereldwijd verspreidt, is geïdentificeerd op Reunion Island, maakte een onderzoeker van de Joint Unit for Tropical Island Infectious Process Research (PIMIT) dinsdag bekend. Dit is het eerste positieve geval dat in Frankrijk is vastgesteld.

De patiënt die positief testte, was een “53-jarige man” die naar Mozambique was gereisd en een “stop in Zuid-Afrika” had gemaakt voordat hij naar Réunion kwam, zei microbioloog Patrick Mavingoy op de ether op Reunion La 1 Erie. En de wetenschapper kondigde aan dat de man die in eenzame opsluiting werd geplaatst en zijn entourage “lijdt aan spierpijn en vermoeidheid”.

Nog vijf negatieve gevallen

De microbioloog zei dat de PIMIT-test zondagavond “dringend werd gemobiliseerd” om zes tests te sequencen. De wetenschapper voegde toe: “De resultaten kwamen een paar uur geleden (…) er is een positief geval.” De andere vijf monsters zijn negatief.

Patrick Mavingway zei dat gezondheidsautoriteiten op zowel lokaal als nationaal niveau onmiddellijk op de hoogte werden gebracht.

Acht ‘mogelijke’ gevallen

Deze informatie komt zoals het ministerie van Volksgezondheid zei in een verklaring op zondag dat het “met speciale interesse de overzeese gebieden van Reunion en Mayotte bekijkt die een directe of indirecte verbinding hebben (met de zeven landen)” in Afrika en Austral waarmee het heeft luchtverbindingen. Die is sinds vrijdag geschorst.

Op zondag kondigde de minister van Volksgezondheid, Olivier Veran, de ontdekking aan van acht “waarschijnlijke” gevallen van Omicron-dragers in Frankrijk.

READ  Epidemische update