Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Barbados bezegelt echtscheiding van koningin Elizabeth

ANALYSE – Het 430 vierkante kilometer grote eiland, onafhankelijk sinds 1965, wordt dinsdag een republiek en president Sandra Mason kiest zijn hoofd.

De kroon verliest een vreemde edelsteen. Barbados, beter bekend om zijn pittoreske stranden dan om zijn politieke lot, werd dinsdag een republiek en bevrijdde zichzelf Britse monarchie Het viert 55 jaar onafhankelijkheid. Na te zijn gekozen via indirecte algemene verkiezingen, wordt president Sandra Mason staatshoofd in de plaats van koningin Elizabeth II.

Voor deze historische overgang maakte Prins Charles de reis. in zijn toespraak, Een persoon die lang een belangrijke rol heeft gespeeld in het Gemenebest Het moet gezegd worden dat het grootste deel van de betrekkingen tussen de twee landen ongewijzigd zal blijven. Het zal merkbaar worden opgeroepen “De talloze banden tussen de volkeren van de twee landen, waardoor bewondering en genegenheid evenals samenwerking passeren”. Een lange geschiedenis, sinds de eerste Engelse schepen het eiland vier eeuwen geleden aantrokken.

passende context

In september 2020 werd de constitutionele scheiding aangekondigd. “Het is tijd om echt afscheid te nemen

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 75% om te ontdekken.

Vrijheid kent geen grenzen, net als je nieuwsgierigheid.

Lees je artikel verder voor € 1 in de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  Rusland beweert dat het waarschuwingsschoten heeft afgevuurd op een Brits schip, Londen ontkent