Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pollen: Allergieën worden erger als gevolg van de klimaatverandering

Pollen: Allergieën worden erger als gevolg van de klimaatverandering

Langere bloeiperioden, gevoeliger pollen, invasieve uitheemse soorten… Door de klimaatverandering is pollinose of pollenallergie de afgelopen decennia verergerd. Het jaarverslag over pollen in Frankrijk, gepubliceerd op 2 mei 2024, beoordeelt de situatie en roept op tot betere zorg voor gevoelige mensen.

Volgens ANSES lijdt ongeveer één op de drie volwassenen in Frankrijk aan een allergie voor pollen.//Foto: Adobe Stock

Volgens de British Daily Mail lijdt bijna één op de drie volwassenen in Frankrijk vandaag de dag aan een allergie voor pollen. Nationaal Agentschap voor Voedsel-, Milieu- en Arbeidsgezondheidsveiligheid (ANSES). Volgens de Publieke Autoriteit voor Duurzame OntwikkelingDit aantal is de afgelopen 25 jaar verdrievoudigd. in Jaarlijks monitoringrapport van pollen en schimmels in de omgevingslucht In Frankrijk, gepubliceerd op 2 mei 2024 Nationaal Netwerk voor Aërobe Biomonitoring (RNSA)daar De Atmo France Federatie verenigt de Accredited Air Quality Associations (AASQA) En deBewakersvereniging van Frankrijk (APSF) Waarschuwt voor de gevolgen van klimaatverandering voor pollinose.

Deze drie verenigingen zijn verantwoordelijk voor de coördinatie van de schimmel- en pollenbestrijding in Frankrijk. ” De wetenschappelijke literatuur is het erover eens te waarschuwen voor de verwachte toename van het aantal allergiegevallen en de mogelijkheid van een verslechtering van de ademhalingsgezondheid in het algemeen.Nicholas Fiez, hoofd van de RNSA, zegt in het rapport. ” De afgelopen 30 jaar zijn de ernst van pollenallergie en de ernst van de symptomen aanzienlijk toegenomen.Isabelle Bossuet, allergoloog in het ziekenhuis van La Rochelle, herinnert zich dezelfde regels. De klinische index zal in 2023 inderdaad zijn hoogste niveau bereiken, legt Atmo France uit. Deze index evalueert de ernst van de symptomen die mensen met allergieën ervaren. Het registreert ook het aantal mensen dat aan pollinose lijdt. Volgens de vereniging is dit percentage de afgelopen twintig jaar steeds verder gestegen.

READ  Reuzenduizendpoten zwierven ooit door Engeland

Langere bloeiperioden en gevoeliger stuifmeel

Volgens de drie verenigingen houdt de toename van het aantal en de ernst van vaccinatiegevallen verband met klimaatverandering. ” Het gestage bestuivingsritme wordt verstoord door menselijke activiteiten.Atmo Frankrijk schrijft in A Ik heb gerapporteerd. Daarom heeft de klimaatverandering invloed Pollenproductie, met name door verlenging van het pollenseizoen, [et] Door de ruimtelijke verdeling aan te passen »“, legt het rapport uit.

Dus, ” Zoals talrijke onderzoeken hebben aangetoond, verhoogt het verhogen van de concentratie kooldioxide in de atmosfeer, noodzakelijk voor fotosynthese, de productie van pollen aanzienlijk.Het algemene politiebureau voegt eraan toe. Bovendien, volgens Atmo France, “ Sommige pollenseizoenen zijn vroeger dan aan het begin van de eeuw.. ” Andere seizoenen worden verlengd dankzij een zomer met ongekende temperaturen, zoals september 2023.Definieert de organisatie. Uit het verenigingsrapport blijkt bijvoorbeeld dat er in 2023 verschillende periodes van hoge pollenproductie waren. Deze waren te wijten aan ongewoon hoge temperaturen. Door de verschillende bloeidata van de bomen liepen deze periodes uiteen van eind december 2022 tot juni 2023. Dus nu” Hoe meer ze worden blootgesteld aan pollen, hoe meer allergieën de bewoners ontwikkelen.Het wordt bepaald door de Algemene Autoriteit voor Duurzame Ontwikkeling.

Lees ook: Het is bewezen dat de biodiversiteit van groene ruimten de geestelijke gezondheid verbetert!

Bovendien tast de toegenomen luchtvervuiling het stuifmeel zelf aan. Door sommige stuifmeelkorrels te verschuiven of te vervormen, draagt ​​het ook bij aan een verhoogde pollenbesmetting. “Inderdaad, deze kant op.” Het vergroot hun vermogen om diep in het ademhalingssysteem door te dringen, dat al geïrriteerd en verzwakt is door dezelfde vervuiling.Legt de Overheidsautoriteit voor Duurzame Ontwikkeling uit.

READ  De vorm van je voeten onthult je verborgen persoonlijkheidskenmerken

Ragweed: Een exotische soort die invasief en zeer vatbaar is

De klimaatverandering is echter niet alleen verantwoordelijk voor dit fenomeen. Sommige soorten hebben meer allergeen stuifmeel dan andere. Dit is bijvoorbeeld het geval bij ambrosia, A Invasieve uitheemse soorten Inheems in Noord-Amerika. ” Onder invloed van klimaatverandering [cette espèce] Het migreert van zuid naar noord en beïnvloedt het hele Europese continent. In Frankrijk, waar deze plant onderworpen is aan specifieke lokale controle- en preventieplannen, wordt het stuifmeel voornamelijk aangetroffen in de Rhônevallei, in Nevers en in de Charente.Vastgesteld door de Overheidsautoriteit voor Duurzame Ontwikkeling.

Lees ook: Koolstoffilters, een bemoedigende bondgenoot in de strijd tegen PFAS-vervuiling

Ragweed stoot zeer gevoelig stuifmeel uit. Het veroorzaakt dezelfde symptomen als andere pollen bij allergische mensen die last hebben van rhinitis en heeft een sterke invloed op hun levenskwaliteit.hij legt uit Baaien. Bovendien heeft ambrosia in 2023 de stuifmeelproductie verhoogd. Volgens het rapport van de drie verenigingen is de concentratie van ambrosiapollen gemiddeld met 10% gestegen ten opzichte van 2022. Bovendien verlengden de ongebruikelijke temperaturen van 2023 ook het ambrosiaseizoen. Dit is later dan bij andere bomen, waardoor de bestuivingsperiode feitelijk wordt verlengd. Volgens ANSES gebeurt dit meestal “ Tussen half augustus en half september ». Maar in 2023 “ Ragweed-pollen waren verantwoordelijk voor de meest recente piek in allergiesymptomen van eind juli tot begin oktober.identificeert het rapport van de RNSA, AASQA en APSF.

Pollenmonitoring om ‘gezondheidsrisico’s te voorkomen’ en ‘de zorg voor gevoelige mensen te verbeteren’

Sinds 2016 coördineren de RNSA, AASQA en APSF de monitoring van pollen en schimmels in de lucht. De ministeries die verantwoordelijk zijn voor Volksgezondheid en Milieu hebben hen benoemd op aanbeveling van de Nationale Sociale Dienst. Deze monitoring gebeurt met behulp van 16 Pollinaria Sentinel15 monitoringtuinen en 84 sensoren, waaronder 10 ambrosia-sensoren. De drie verenigingen Communiceer regelmatig de resultaten van deze monitoring. In het bijzonder meten ze bedreigingen via de Allergy Risk Associated with Pollen Exposure (RAEP)-index. ANSES rondde zijn inbeslagname in 2020 opnieuw af, in a Verslag uit 2022 voor de effectiviteit van dit systeem. Ze raadt echter aan om het te versterken. als ” RAEP ontwikkelen naar moderne methoden, gebaseerd op realtime ruimtelijke observaties, geautomatiseerde gegevensverwerking en het gebruik van digitale modellen..

Lees ook: Moeten we thuis of op het werk een luchtreiniger installeren?

READ  Video - De eenhoorn is er!

Om meer te weten te komen over de pollensituatie op het vasteland van Frankrijk, biedt de RNSA al een risicokaart voor pollenallergie aan, evenals folders over pollenallergieën op haar website. Pollen.fr. Van hun kant hebben de AASQA-verenigingen hun inspanningen gemobiliseerd in het INTERpollens-project. Dit is bedoeld om bij te dragen” Om de publieke kennis en informatie over de aanwezigheid van pollen en pollengebeurtenissen de komende dagen te verbeteren.”. Volgens het rapport wordt INTERpollens momenteel ingezet in zes stedelijke gebieden en op vijf soorten, namelijk els, tuimelaar, berk, ambrosia en bijvoet. Uiteindelijk zou dit project moeten uitgroeien tot een echt pollenweerevenement.