Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Pfizer is begonnen met menselijke proeven met zijn messenger RNA-influenzavaccin

mRNA-technologie kan de effectiviteit van griepvaccins verbeteren, momenteel slechts 40% tot 60%.

Pfizer kondigde maandag 27 september aan dat het de eerste injecties heeft uitgevoerd om een ​​griepvaccin bij mensen te evalueren met behulp van messenger RNA-technologie, die al wordt gebruikt in zijn COVID-19-vaccin. Het Amerikaanse biotechbedrijf Moderna kondigde ook aan dat het begin juli proeven van een dergelijk product lanceerde.

De klinische proef van Pfizer vindt plaats in de Verenigde Staten en zal de veiligheid van een enkele dosis van dit nieuwe vaccin evalueren, evenals de immunogeniciteit (het vermogen om een ​​immuunreactie uit te lokken) bij gezonde mensen van 65 tot 85 jaar. Het zal een paar honderd deelnemers omvatten, volgens details van klinische proeven die op een website van de Amerikaanse overheid zijn geplaatst.

De huidige griepvaccins maken gebruik van geïnactiveerde virussen – een tijdrovend proces. De doelstammen van het steeds evoluerende virus moeten daarom ongeveer zes maanden voor het begin van de seizoensepidemie worden geselecteerd voor vaccinontwikkeling. De werkzaamheid van de momenteel gebruikte vaccins varieert in het algemeen van 40% tot 60%.

“De flexibiliteit van mRNA-technologie en de snelle productie ervan zou een betere stambinding mogelijk maken. (virus in omloop)grotere leveringszekerheid en de mogelijkheid om de werkzaamheid van de huidige griepvaccins te verbeteren.”Pfizer legt het uit in zijn persbericht.

De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat griep verantwoordelijk is voor ongeveer 3 tot 5 miljoen gevallen van ernstige ziekten per jaar en voor 290.000 tot 650.000 doden. Naast griep zei Pfizer dat het van plan is om het gebruik van messenger RNA-technologie te bestuderen tegen andere respiratoire virussen, evenals tegen genetische ziekten of kankers.

READ  Aandelen herstelden na de slechtste sessie van het jaar