Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Peugeot 308 Coupé. Toyota GR86 eet bijna de leeuw op

Kunnen Toyota en Peugeot zich verenigen om een ​​sportwagen van het merk Lion nieuw leven in te blazen, nadat ze hun krachten in het stads- of bedrijfswagensegment hebben gebundeld? Dat is wat het YouTube-kanaal van Theottle zich voorstelde bij het ombouwen van de GR86 in een 308-coupé, de 3086 genaamd.

door

John LeBlanc

Geplaatst in

Theottle YouTube-kanaal stelde zich voor hoe het zou zijn om een ​​Toyota GR86 om te bouwen tot een Peugeot 308 Coupé.

thottle


Sinds het verdwijnen van de RCZ in 2015 hebben veel liefhebbers zich voorgesteld wat de terugkeer van de coupé voor Peugeot zou kunnen brengen. Theottle YouTube-kanaal is gespecialiseerd in fotomontages en is aan deze lange lijst toegevoegd. Maar voor haar werk koos ze een nogal originele basis: die van de Toyota GR86. Met zoveel zorgvuldig gemaakte muisklikken worden Japanse sporten onherkenbaar. Het keurt scherpe koplampen, hoektandvormige dagrijlichten en de laatste grote grille goed Peugeot 308wat niet misstaat op deze 2 + 2 coupe. RCZ heeft ervoor gekozen om het grootste deel van zijn gezicht te delen met de eerste generatie van deze compacte leeuw, In ieder geval tot het midden van zijn carrière. De achterkant van de Japanse coupé is ook aangepast in dezelfde geest, met de komst van dunne achterlichten die zijn bevestigd aan een zwarte hoofdband en het kenmerkende drieklauwlicht.

Geen geweldige samenwerking

Deze Peugeot 3086, zoals gedoopt door Theottle, is gedecoreerd in het groen dat werd gekozen als de lanceringskleur voor de 308 sedan. Het behandelt ook het idee om het nieuwe leeuwenembleem op de voorspatborden te plaatsen. Aan de andere kant herinneren zijn silhouet, spiegels, zijruiten of zelfs zijn eendenstaartvleugel ons eraan dat deze hypothetische creatie afkomstig is van GR86. Selectie reageert op een bepaalde logica. Tot voor kort hadden Toyota en Peugeot al een partnerschap om kleine stadsauto’s van de A-klasse te produceren, 108 en Aygo. Vandaag heeft het Japanse merk besloten om alleen in deze categorie te blijven met de nieuwste versie van de Aygo X, maar het blijft zijn bedrijfsvoertuigen uit het Stellantis-gamma verwerven. Daarom zal samenwerking in de wereld van de coupé niet onmogelijk zijn. Vooral omdat de GR86 al het resultaat is van een samenwerking met Subaru, terwijl zijn grote zus GR Supra samen met de derde editie van de BMW Z4 roadster werd ontwikkeld.

100% vierwielaangedreven Peugeot virtuele coupé

Men zou er ook aan kunnen toevoegen dat Akio Toyoda, president van Toyota, en Carlos Tavares, zijn tegenhanger bij Stylantis, tot de zeldzame leiders in de sector behoren die zich regelmatig bezighouden met autosport. Maar terwijl de eerste bijdroeg aan de introductie van een hele reeks wegsportwagens van de Japanse fabrikant, zoals GR YarisDe tweede was conservatiever. Hij gaf de voorkeur aan een meer pragmatische aanpak, waarbij hij zich eerst richtte op de meest winstgevende modellen. Het heeft dus geen zin om te veel te dromen: er is geen kans dat deze 3086 werkelijkheid wordt. Het zou Peugeot zeker in staat hebben gesteld om de aandrijving opnieuw aan te sluiten op hetzelfde moment als met een lange traditie van coupés, maar de huidige context is duidelijk niet gunstig voor zo’n sportwagen. Vooral omdat de basis GR86 niet is ontworpen om iets anders te ontvangen dan een verbrandingsmotor en niet kan worden aangepast aan de nieuwe GSR II-voorschriften, die in juli 2024 bepaalde veiligheidsuitrusting verplicht zullen stellen op alle nieuwe auto’s. De Europese carrière en de sport van deze Japanner zullen daarom binnen twee jaar worden stopgezet.

media afbeelding

afbeelding

Peugeot 3086

De Peugeot 3086 neemt de typische achterlichten van het Lion-merk over, maar behoudt de eendenstaartvleugel voor zijn Japanse Matrix.

thottle

bijlagen

READ  Charlie Puth en Jungkook van BTS bevestigen hun aanstaande samenwerking